AEGON TKP Pensioen nieuwe pensioenuitvoerder Wegener

Met ingang van 1 januari 2005 voert TKP Pensioen* de administratie voor het Algemeen Pensioenfonds Wegener (APW). Tot die datum is het pensioenbeheer belegd bij diverse uitvoerders. Het APW heeft circa 12.000 (gewezen) deelnemers en gepensioneerden.

Werkzaamheden
TKP Pensioen gaat voor het Algemeen Pensioenfonds Wegener de deelnemersadministratie uitvoeren. Het Pensioenbureau van het APW draagt zorg voor de overige pensioengerelateerde werkzaamheden.

Het contract is gesloten voor een periode van 5 jaar met een optie tot verlenging.
Door de uitvoering van het contract komen er 3 arbeidsplaatsen bij TKP Pensioen in Groningen bij, waardoor het totaal op circa 155 arbeidsplaatsen komt.

Na per 1 januari 2004 uitvoerder te zijn geworden van de Stichting Pensioenfonds UWV, is het verwerven van APW als nieuwe klant voor TKP Pensioen opnieuw een belangrijke stap bij de realisering van haar doelstelling om in vijf jaar tijd het aantal geadministreerde deelnemers te verdubbelen.


* TKP Pensioen B.V., een 100% dochter van AEGON Nederland N.V., opereert op de pensioenmarkt als uitvoerder van pensioenregelingen voor pensioenfondsen en biedt diensten aan op het terrein van pensioenadministratie, vermogensbeheer en de advisering van de besturen van pensioenfondsen. De in Groningen gevestigde uitvoeringsorganisatie voert pensioenregelingen uit van o.a. TPG, KPN en UWV, met in totaal ca. 200.000 deelnemers. Zie ook de internetsite www.tkppensioen.nl