Ingezonden persbericht


Persbericht
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Luchtvaartweekend voor de échte fans:

Nationale Spotters-Kampioenschappen én Luchtvaartbeurs in Aviodrome

Lelystad, 2 november 2004 - Op zaterdag 6 november worden de Nationale Spotters-Kampioenschappen georganiseerd in het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de Luchthaven Lelystad. Dit is een luchtvaartkennisquiz van hoog niveau voor echte vliegtuigspotters. Aan de hand van een presentatie worden de deelnemers in staat gesteld om vliegtuigen, luchthavens, vliegtuigonderdelen en andere luchtvaartonderwerpen te herkennen en te benoemen. Aan de quiz doen 12 Nederlandse teams mee. Maar ook iedereen die individueel wil deelnemen, kan zich aanmelden en meestrijden voor een speciaal bezoekersklassement. De winnaar kan zich na as. zaterdag Nederlands Kampioen Vliegtuigspotten noemen.

Aviation Fair

De Nationale Spotters-Kampioenschappen worden georganiseerd tijdens de 25ste Nationale Luchtvaartbeurs, zowel op 6 als 7 november, die vanaf nu als Aviodrome Aviation Fair door het leven zal gaan. Bij deze Aviation Fair is er voor liefhebbers en verzamelaars van luchtvaartboeken, DVD's met luchtvaartfilms, vliegtuigfoto's, luchtvaart-computerspellen, vliegtuigonderdelen, luchtvaart-uniformen, herinneringen aan beroemde vluchten en van alles wat verder met luchtvaart te maken heeft, te koop of te ruilen. Meer dan 100 kramen met luchtvaartartikelen zullen worden opgesteld tussen de tentoongestelde vliegtuigen in het themapark Aviodrome.

Kinderplein
Speciaal voor kinderen wordt bij de Aviodrome Aviation Fair een 'luchtvaart-beursplein' ingericht, dat alléén bestemd is voor de jeugd. Voor de bezoekers van deze 25e Aviation Fair wordt het evenement feestelijk aangekleed, op zaterdag onder andere met een muziekband. Daarnaast wordt er een veiling georganiseerd en kan iedere 'koper' automatisch meedoen aan een loterij. Uiteraard kan men tijdens de Aviation Fair ook het themapark Aviodrome bezichtigen.

Bouwplaten

Op zaterdag 6 november vindt ook een 'bouwplatenmeeting' plaats, voor iedereen met belangstelling voor bouwplaten, zowel van vliegtuigen als van andere objecten. De Aviation Fair in het weekend van 6 en 7 november begint zowel op zaterdag als op zondag om 10:00 uur en eindigt om 17.00 uur. De Nationale Vliegtuigherkennings-Kampioenschappen vinden alleen op zaterdag 6 november van 12.00 tot 16.00 uur plaats. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome bevindt zich op de Luchthaven Lelystad aan de Pelikaanweg 50. Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht op www.aviodrome.nl of bij telefoonnummer 0320-AVIODROME (0320-2846376 - 25 ct.p.min).

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto

* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl

* Internetsite: www.aviodrome.nl

Peter F.A. van de Noort
Hoofd PR en voorlichting
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Adres: Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
Telefoon:

0320 - 289 858
Fax: 0320 - 289 841
E-mail: p.vdnoort@aviodrome.nl
Website: www.aviodrome.nl