Heuvelrug, 11.30 uur

Utrecht 06-11-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Winkeldieveggen aangehouden

VEENENDAAL Twee vrouwen van 20 jaar uit Nijmegen zijn vrijdagavond omstreeks 19.30 uur aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Winkelpersoneel aan de Hoofdstraat had gezien dat de twee vrouwen diverse goederen in een geprepareerde tas hadden gestopt en de winkel verlieten zonder af te rekenen. De twee vrouwen konden vervolgens in de parkeergarage aan het Scheepjeshof worden aangehouden. In de tas werd dameskleding en persoonlijke verzorgingsartikelen aangetroffen.

De twee vrouwen zitten vast voor nader onderzoek.

Snelheidscontrole

AMERONGEN Bij een snelheidscontrole met de lasergun op de Bergweg vrijdagmiddag tussen 13.15 en 14.15 uur werden 15 bestuurders betrapt op te snel rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km/u.

Extra aandacht voor verlichting

HEUVELRUG - De politie gaat de komende tijd meer en gericht controleren op het gebruik en de juiste werking van de fietsverlichting.

Extra controles vinden met name plaats op school- en woon/werkroutes, maar ook op andere locaties waar veel fietsers zijn, wordt gecontroleerd. De politie gaat dagelijks op pad om fietsers op het juiste gebruik van de verlichting te controleren. Dit gebeurt door gerichte controles, maar ook tijdens de reguliere surveillances wordt hier extra op gelet. Daarbij wordt direct bekeurd: 15 euro voor een defect of slecht werkend voor- of achterlicht of 25 euro voor zowel een defect of slecht werkend voor- en achterlicht.

De controles vinden plaats om fietsers te verplichten hun verlichting tijdens de komende donkere maanden in orde te hebben. Met een goede verlichting neemt de zichtbaarheid in het verkeer aanmerkelijk toe. Daarmee wordt de kans op een ongeval veel kleiner.

In de afgelopen weken is de campagne Licht aan. Daar kun je mee thuiskomen onder de aandacht gebracht. Daarin wordt het belang van goede fietsverlichting belicht.

Computerdief aangehouden

WIJK BIJ DUURSTEDE De diefstal van een computer uit een school aan de David van Bourgondieweg, in het weekend van 18 en 19 september, is opgelost.

Aan de hand van sporenonderzoek kwam de politie op het spoor van een 16-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede. De jongeman werd vorige week aangehouden. Hij bekende de inbraak en de diefstal van de computer. Het apparaat is inmiddels verkocht.

De jongen moet zich voor de rechter verantwoorden.

Doornaar weer in de fout

DOORN Een 28-jarige inwoner van Doorn is enkele weken na schorsing uit zijn detentie, weer het verkeerde pad opgegaan. De man werd op 4 juli j.l. aangehouden op verdenking van diefstal. Vervolgens bekende hij een tiental diefstallen in de omgeving van Doorn. De gestolen goederen bestonden toen uit onder meer aanhangers, bladblazers en paardrijdzadels.

Enkele weken nadat hij onder voorwaarden uit zijn detentie was geschorst, in afwachting van de rechtszaak, ging hij door op de ingeslagen weg. Vanaf eind augustus nam hij geldbedragen weg uit verschillende bedrijven in Doorn. Recent kon de politie hem weer aanhouden, waarop de man tien diefstallen bekende.

De Doornaar zit nog vast.

Dief steelt auto-emblemen

COTHEN In de week van 16 tot 24 oktober zijn in Cothen op verschillende locaties auto-emblemen gestolen. Hiervan ontving de politie in de afgelopen weken acht meldingen. De dief koos verschillende automerken uit, variërend van Peugeot tot Dodge. Een gehouden buurtonderzoek leverde geen resultaat op.

De politie verzoekt andere benadeelden zich te melden om aangifte te doen. Daarnaast vraagt de politie eventuele getuigen zich eveneens te melden. Dit geldt ook voor mensen die op de hoogte zijn van iemand die nu ineens een verzameling auto-emblemen heeft. Informatie via tel. 0900-8844 (wijkteam Wijk bij Duurstede).