Politie Groningen

Persberichten zaterdag 6 november 2004

Provincie Groningen 06-11-2004 -

Groningen: aanhoudingen voor vechterij
Twee 21-jarige inwoner van Groningen zijn vrijdagnacht aangehouden toen ze op de Poelestraat in Groningen met elkaar aan het vechten waren. Bij de komst van de politie gingen ze daar gewoon mee door en konden slechts met veel moeite uit elkaar worden gehaald. Toen ze zouden worden overgebracht naar het politiebureau bemoeiden een 22- en een 26-jarigfe dame uit Grijpskerk zich ermee. Zij werden eveneens aangehouden. Hetzelfde gold voor een 19- en een 23-jarige Stadjer die het voorbeeld van de dames volgden. Alle betrokkenen zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Zuidwolde: beginnend bestuurder moet rijbewijs inleveren Een zogeheten beginnend bestuurder moest vrijdagavond zijn rijbewijs inleveren nadat hij op de Groningerweg bij Zuidwolde de snelheidslimiet van 60 km/u fors overschreed. Hij reed 111 km/u. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: alcomobiliste tegen boom
Een 20-jarige automobiliste uit Alteveer is vrijdagnacht op de Europalaan in Stadskanaal met haar auto tegen een boom gebotst. Ze bleek onder invloed van alcohol te zijn. Onderzoek aan het politiebureau leverde een uitslag van 1.6 promille op. Ze had geen rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op. De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Groningen: alcoholcontroles
De politie heeft van vrijdag op zaterdag op diverse plaatsen in de stad alcoholcontroles gehouden. In totaal moesten 881 bestuurders een blaasproef afleggen. In acht gevallen was de uitslag te hoog. Een 38-jarige inwoner van Appelscha moest zijn rijbewijs inleveren. Hij had een promillage van 1.8 promille. Hij was daarmee de hoogste. De anderen hadden een promillage tussen de 0.8 en 1.2 promille. De controles vonden plaats op de Paterswoldseweg, Kluiverboom, Hereweg, Diamantlaan, Damsterdiep, Bedumerweg, Emmaplein, Kanstanjelaan en Noorderhaven.

Groningen: autokraker aangehouden
Een 20-jarige eigenaar van een personenauto uit de Stad en een kennis hebben vrijdagavond een 34-jarige inwoner van Groningen aangehouden omdat hij bij de auto van de 20-jarige Stadjer zat te rommelen. Het vermoeden bestond dat hij probeerde in te breken, hetgeen later ook kon worden vastgesteld. De verdachte, een bekende veelpleger, is door de politie overgenomen en voor nadere behandeling ingesloten.

Groningen: familieruzie op straat uitgevochten
De politie heeft vrijdagmiddag een 70-jarige man en diens 41-jarige dochter uit Groningen aangehouden voor het mishandelen van een 40-jarige dochter en zuster van het tweetal. Beiden hadden het op de Diamantlaan in Groningen aan de stok gekregen toen ze elkaar op straat tegenkwamen. Vader en dochter zaten in de auto, de andere dochter reed op de bromfiets. Nadat de auto tot stilstand was gekomen vloog de 41-jarige vrouw op haar zuster af die de bromfiets inmiddels tot stilstand had gebracht. Daarna vlogen ze elkaar in de haren. Daarbij werd de 40-jarige vrouw door haar vader en zuster geschopt en geslagen. Ze sloeg terug maar moest het onderspit delven. Omstanders die getuige waren van het incident, waarschuwden vervolgens de politie. Het bleek om een familieruzie te gaan die de politie niet onbekend voorkwam. De vader en de 41-jarige dochter hebben een verklaring afgelegd. De andere dochter moet nog nader worden gehoord.