2e persbericht van zaterdag 6 november 2004

Eindhoven 06-11-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Doorrijder na aanrijding aangehouden

Vrijdagavond om 21.10 uur is op de Jan Heynslaan een 22-jarige automobilist uit Nuenen aangehouden. De man wordt ervan verdacht doorgereden te zijn na een aanrijding die kort ervoor had plaatsgevonden op de Barrierweg. Bij controle bleek dat de bestuurder ook had gedronken. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Waalre: Aanhouding na bedreiging met en mes

Een 55-jarige inwoner van Waalre is vrijdagavond om 22.20 uur in de Stephan Zoetmulderdreef aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor bij een ruzie zijn zoon met een mes te hebben bedreigd. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding fietsendief

Op het 18 Septemberplein is vrijdagavond om 22.32 uur een 38-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Een collega in burger, die op weg was naar huis, betrapte de verdachte bij het doorknippen van het slot van een fiets. Hij hield de man aan en droeg hem over aan de politie. De verdachte is na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling

Zaterdagmorgen om 02.40 uur is op het Stratumseind een 28-jarige Eindhovenaar door een beveiligingsmedewerker aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte had zonder enige aanleiding vernielingen gepleegd op het terras van een horecagelegenheid. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling

Een 32-jarige inwoner van Wageningen is zaterdagmorgen om 02.45 uur op de Stationsweg aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor bij een woordenwisseling een 43-jarige Helmonder zodanig in het gezicht geslagen dat deze zich in het ziekenhuis heeft moeten laten behandelen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Resultaten actie "Eindhoven op slot"

Vrijdagavond en zaterdagmorgen zijn bij de actie "Eindhoven op slot" controles gehouden op alle inkomende wegen van Eindhoven daarbij zijn in het totaal 186 processen verbaal uitgeschreven voor o.a. niet tonen rijbewijs, onjuist voeren van mistlampen, niet tonen kentekenbewijs, niet dragen autogordel, onjuiste verlichting, slechte staat autobanden, niet tonen bromfietscertificaat, onjuiste of geen verzekering, rijden zonder rijbewijs, geen APK, Wet wapens en munitie, rood licht, rijden zonder helm, parkeerverbod, blokkeren kruispunt, niet volgen verplichte rijrichting, niet handsfree bellen tijdens het rijden, niet hebben chauffeurspas (taxi), werkboek niet in orde (taxi), arbeidstijdenbesluit (taxi), wet personenvervoer (taxi), 28 verbalen voor alcoholgebruik, daarnaast 1 personenauto voor onderzoek in beslag genomen, een personenauto weggesleept i.v.m. onherroepelijke vonnissen en een personenauto weggesleept omdat deze niet was verzekerd en de bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs.

In Eindhoven Stratum zijn bij een alcoholcontrole 250 blaastesten afgenomen. Zes bestuurders zijn aangehouden en krijgen een proces-verbaal. Een bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren.

Regionale alcoholcontroles

Bij alcoholcontroles, buiten Eindhoven, in de regio zijn vrijdagavond en zaterdagmorgen 28 automobilisten bekeurd voor het rijden onder invloed.