Gemeente Den Haag

november 2004
Praktijkschool De Einder opent lokalen in voormalig badhuis (5 november)

Praktijkschool De Einder opent op 6 november 2004 zeven nieuwe klaslokalen. De lokalen zijn, net als negen kantoorruimtes en twee bergingen van de school, gevestigd in het voormalige badhuis aan de Spionkopstraat in Transvaal. Het hoofdgebouw van De Einder staat naast het voormalig badhuis. De school kan hiermee het aantal plaatsen in het Haagse praktijkonderwijs uitbreiden.

Wethouder van onderwijs Pierre Heijnen zal de nieuwe ruimtes van De Einder op 6 november officieel onthullen. Blazers op het dak van het gebouw zorgen vervolgens voor feestelijke muziek. Naast de wethouder zijn ook vertegenwoordigers van het schoolbestuur van De Einder aanwezig.

Het voormalige badhuis is een rijksmonument en werd in 2000 met rijkssubsidie casco gerenoveerd. In 2002 wisselde het pand van eigenaar. De toenmalige gemeentelijke N.V. Stedelijk Belang verkocht het pand aan Klaas Hol. De heer Hol heeft het pand verder verbouwd en geschikt gemaakt voor gebruik door De Einder. Het voormalige badhuis wordt nu verhuurd aan De Einder en een centrum voor naschoolse opvang van Triodus.

De Einder is een school voor praktijkonderwijs. Leerlingen worden op De Einder goed voorbereid op de maatschappij en een baan. De nadruk ligt dan ook op beroepskeuze en het opdoen van werkervaring.