Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 10 november 2004

Rode Kruis paraat in Laakkwartier

Het Nederlandse Rode Kruis staat sinds 13:00 uur vanmiddag paraat met een zogenaamd SIGMA-team (snel inzetbare groepen ter medische assistentie) in het Laakkwartier. Dit SIGMA-team kan bij calamiteiten direct ingezet worden om assistentie te verlenen aan de geneeskundige hulpverleners. SIGMA-teams doen voorbereidend werk, assisteren de ambulanceverpleegkundige bij de behandeling, helpen met het transport van gewonden en blijven bij een patiënt als die op vervoer moet wachten. Vrijwillig en toch professioneel.

De Hulpverleningsdienst Haaglanden heeft het Rode Kruis gevraagd zo nodig honderd bedden te leveren bij de Haagse Hoge School als bewoners vanavond niet terug naar huis kunnen.

Bij evenementen en in rampsituaties biedt het Rode Kruis medische assistentie. Het Nederlandse Rode Kruis heeft in totaal 34.000 vrijwilligers. Het werk in binnen- en buitenland is mogelijk dankzij de giften van particulieren, bedrijven en instellingen. In Nederland telt het Rode Kruis 675.000 leden en donateurs en 285.000 sympathisanten.

Het Rode Kruis is het symbool geworden voor hulp aan mensen in nood. Of het nu slachtoffers zijn van een conflict of aardbeving in een ver land of mensen die het moeilijk hebben in Nederland: het Rode Kruis helpt. Zonder mensen uit te sluiten, als neutrale en onafhankelijke organisatie.