Politie Groningen

Persberichten donderdag 11 november 2004

Provincie Groningen 11-11-2004 -

Winschoten: dronken automobilist
De politie heeft woensdagnacht aan de Garst in Winschoten een 26-jarige automobilist uit die plaats aangehouden wegens rijden onder invloed. Bij een routinecontrole bleek dat de Winschoter onder invloed van alcohol verkeerde. De ademanalyse aan het bureau wees 1.57 promille alcohol uit. Na verhoor is de verdachte heengezonden met een rijverbod van 8 uur. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed.

Hoogezand: vrouw aangehouden
In een woning aan de Burgemeester van Roijenstraat Oost in Hoogezand heeft de politie woensdagavond een 43-jarige vrouw uit Hoogezand aangehouden. De bewoner van het pand, een 75-jarige Hoogezandster die de vrouw tijdelijk onderdak verleende, kreeg om nog onduidelijke reden onenigheid met de vrouw. Die onstak tijdens de ruzie in woede en bedreigde de bewoner met een mes. Tijdens zwaaiende bewegingen die de vrouw met het mes maakte werd de bewoner geraakt. Hij liep licht lestel aan het gezicht op. De man vluchtte zijn woning uit en belde elders de politie. Agenten troffen de vrouw nog in de woning aan en konden haar aanhouden. De verdachte werd meegenomen naar het bureau. Daar bleek de vrouw, die de Surinaamse nationaliteit heeft, illegaal in Nederland te verblijven. Ze overgedragen aan de Vreemdelingen politie en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Zuidhorn: hardleerse alcomobilist
Wegens rijden onder invloed heeft de politie woensdagnacht aan de Rijksstraatweg in Zuidhorn een 35-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man reed met groot licht en dimde dat niet bij het tegemoetkomen van tegenliggers. Hij werd door een politiepatrouille aan een controle onderworpen en bleek te hebben gedronken. De man werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse 1.17 promille alcohol werd vastgesteld. Na verhoor is de man heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur. Omdat de man in augustus jl. ook al was aangehouden voor rijden onder invloed (1.12 promille) is zijn rijbewijs door de politie ingevorderd.

Appingedam: inbrekers aangehouden
Naar aanleiding van een inbraak in een supermarkt aan Overdiep in Appingedam heeft de politie woensdagnacht een 25-jarige man uit Haren en een 18-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De inbraak werd telefonisch bij de politie gemeld waarna agenten poolshoogte gingen nemen. Getuigen gaven een signalement door waarna in de directe omgeving twee mannen die aan dat signalement voldeden werd aangetroffen. Ze gingen er bij het zien van politie hardlopend vandoor. De 18-jarige verdachte kon daarbij worden aangehouden terwijl de andere kans zag te ontkomen. In een sloot aan de Woldweg troffen agenten diverse winkelgoederen aan, vermoedelijk afkomstig uit de supermarkt. Tijdens een nader onderzoek in de buurt kon enige tijd later aan de Olingermeeden, op basis van het signalement, ook de 25-jarige verdachte worden aangehouden. Beide mannen zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Appingedam: automobilist onder invloed
Aan de Farmsumerweg in Appingedam heeft de politie woensdagavond een 46-jarige automobilist uit Veendam aangehouden. De man bestuurde een auto met aanhanger en bleek bij een politiecontrole vanwege het ontbreken van een kentekenplaat op de aanhangwagen te hebben gedronken. De ademanalyse wees 1.22 promille alcohol uit. Aan het bureau bleek ook dat de auto van de verdachte niet APK-gekeurd was. De man is na verhoor met enkele bekeuringen en een rijverbod van 5½ uur heengezonden.

Snelheidscontroles: woensdag
Veendam: Rijksweg N33 Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 1520 voertuigen, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 125 km. Stadskanaal: Provinciale Weg N366 Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 1750 voertuigen, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 109 km.

Groningen: man aangehouden
De politie heeft woensdagavond aan de Dierenriemstraat in Groningen een 39-jarige man uit Groningen aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man lopen. Hij droeg een tas bij zich met daarin een op geluidsapparatuur gelijkend voorwerp. Agenten gingen in gesprek met de man, die geen onbekende van de politie is. Hij verklaarde de tas, met daarin een versterker, juist ergens in het gras te hebben gevonden. Tas met inhouden bleken echter niet nat te zijn. Dat maakte de verklaring van de man ongeloofwaardig en hij werd aangehouden. De verdachte is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: graffity spuiters aangehouden
Twee mannen in de leeftijd van 25 en 17 jaar, beiden uit Assen, zijn woensdagavond door de politie aangehouden op het NS Station in Groningen. Een NS conducteur betrapte de mannen bij het bekladden en beschrijven van een wand in de trein. Kennelijk omdat ze argwaan kregen verlieten beide mannen bij aankomst op het station in Groningen de trein door een raam en gingen er lopend over het spoor vandoor. Ze konden echter worden aangehouden. Onderzoek wees uit dat de 25-jarige man de bekladdingen had aangebracht. Hij is meegenomen naar het bureau en ingesloten. De man wordt nader door de spoorwegpolitie gehoord. De 17-jarige man is na verhoor heengezonden en overgedragen aan zijn ouders. Beide krijgen ook een bekeuring voor lopen over het spoor.