Ingezonden persbericht


BeemsterKaas bewezen de lekkerste

Proef nu zelf tijdens de BeemsterKaas Vol Belegen proefactie

Westbeemster, 11 november 2004 -- Uit onderzoek van OP&P Product Research is gebleken dat BeemsterKaas in de categorie Jong Belegen, Belegen en Oud romiger, voller van smaak en smeuïger is qua mondgevoel dan de kazen van de concurrentie.

Het onderzoek, in opdracht van CONO Kaasmakers, heeft plaatsgevonden onder respectievelijk 338 gebruikers. De kazen zijn beoordeeld qua waardering en smaakprofiel. In de categorie 'Jong Belegen Kaas' krijgt BeemsterKaas de hoogste waardering; 70% van de consumenten heeft een positieve koopintentie voor deze kaas. In de categorie 'Belegen Kaas en 20+ kazen' is BeemsterKaas het meest romig, vol van smaak en is het smeuïgst. BeemsterKaas Oud en BeemsterKaas X.O. krijgen in de categorie 'Oude Kaas' de hoogste waardering. Voor BeemsterKaas X.O. blijken er uitgesproken liefhebbers te zijn; 56% waardeert de kaas met het rapportcijfer 8,2. BeemsterKaas Oud is het minst zout en pittig en het meest romig en smeuïg; BeemsterKaas X.O. heeft de meeste smaak en is minder romig dan BeemsterKaas Oud. In de 'Light' categorie verschillen de kazen niet van elkaar qua waardering.

Het veldwerk heeft plaatsgevonden in week 26 en week 27 in het testcentrum van OP&P Product Research BV te Utrecht.

Proefactie
Om de consumenten in Nederland kennis te laten maken met BeemsterKaas zijn er gratis kaasproeverijen te vinden in 600 supermarkten verspreid door heel Nederland in week 46 en week 47.

OP&P Product Research
OP&P Product Research is een marktonderzoekbureau gespecialiseerd in smaakonderzoek. OP&P Product Research is lid van de ResearchKeurmerkgroep van de MarktOnderzoekAssociatie en sinds februari 1999 ISO-9002 gecertificeerd. Kijk op www.opp.nl.

BeemsterKaas
BeemsterKaas is een eerlijke kaas met een pure, echte smaak. BeemsterKaas wordt al sinds 1937 bereid volgens de originele, Oud-Hollandse receptuur en krijgt alle tijd om op een rustige, natuurlijke wijze te rijpen. Hierdoor wordt BeemsterKaas lekker, smedig en vol van smaak. Kijk op www.beemsterkaas.nl.



Ingezonden persbericht