Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, donderdag 11 november

Alkmaar 11-11-2004 - 15.29 uur

Verkeerscontrole
Alkmaar, woensdag 10 november 2004.
Op woensdagmorgen werd een algemene verkeerscontrole gehouden op de Olympiaweg en de Aert van Gelderlaan in Alkmaar. Zes bestuurders kregen een bekeuring wegens het niet dragen van een veiligheidsgordel, het niet hebben van een rijbewijs en het niet voeren van een kentekenplaat op een aanhanger.
's Middags werd een bromfietscontrole gehouden op de Fritz Conijnlaan. Hier kregen eenentwintig bromfietsers een bekeuring wegens het rijden op een opgevoerde brommer en het niet dragen van een valhelm. Castricum/Heiloo, woensdag 10 november 2004.
Op woensdagavond vond er een verlichtingscontrole plaats op diverse plaatsen in Castricum. Hier kregen tien personen een bekeuring wegens niet werkende verlichting. Een zelfde soort controle op diverse plaatsen in Heiloo leverde maar liefst vijfendertig bekeuringen op.

Snelheidscontrole: geen resultaat - goed resultaat Heiloo, woensdag 10 november 2004.
Op woensdagmiddag werd tussen 16.50 en 17.50 uur een korte snelheidscontrole gehouden op de Ypesteinerlaan in Heiloo. De controle vond plaats op verzoek van bewoners van de wijk die regelmatig klagen over hoge snelheden van het verkeer. Tijdens de controle werden echter geen overtredingen geconstateerd. Iedereen hield zich keurig aan de maximum snelheid van 50 km per uur. Hierbij viel op dat de meeste bestuurder deze snelheid niet eens haalden.

Alcoholcontrole
Alkmaar, donderdag 11 november 2004.
Op donderdagmorgen werd een 20-jarige Alkmaarder in een personenauto gecontroleerd op de Van Ostadelaan in zijn woonplaats. Hij bleek teveel alcohol te hebben gedronken. De man blies 565 ug/l. Dat is ruim tweeëneenhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De verdachte krijgt een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. De man viel op doordat hij een defect achterlicht had. Bij controle bleek hij 'beginnend bestuurder 'tezijn.Hijwasaleerdermetteveeldrankop aangehouden. Dit was op 15 september 2004 toen hij 530 ug/l blies.

Aanrijding met letsel
De Rijp, donderdag 11 november 2004.
Op donderdagmorgen omstreeks 06.30 uur reed een 25-jarige man uit Edem Volendam in een bedrijfswagen over de Provincialeweg. Hij kwam vanuit de richting Purmerend en reed in de richting de Rijp. Door onbekende oorzaak raakte hij met zijn wielen in de rechterberm. Doordat hij te veel terugstuurde, raakte de bestelbus vervolgens aan de linkerzijde van de weg, reed het talud af en kwam beneden tegen een boom tot stilstand. De bestuurder liep hoofdwonden op en moest met een ambulance naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Inbreker aangehouden
Bergen, woensdag 10 november 2004.
Op woensdagmiddag omstreeks 13.00 uur werd een inbreker overlopen toen hij aan het 'werk' was bij een woning aan de Schumanlaan in Bergen. De bewoonster van het pand had de inbreker betrapt toen deze aan de achterzijde van haar woning via een regenpijp naar boven was geklommen. Bij het zien van de bewoonster was de man weggevlucht over het natte gras. Terwijl een politiepatrouille ter plaatse ging, wist de bemanning van een andere patrouilleauto zich te herinneren dat de dagen voor dit voorval een rode personenauto was gesignaleerd. De inzittenden van deze auto hadden veel interesse voor woningen in de directe omgeving. Bij een uitgebreide zoektocht in de omgeving, werd de bewuste rode personenauto aangetroffen in Burgervlotbrug. De bestuurder, een 38-jarige Amsterdammer, bleek de natte sokken, waarmee hij over het gras was gerend, nog bij zich te hebben. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De man is inmiddels in verzekering gesteld. Een gestolen camera kon aan de eigenaresse worden teruggegeven.