Gemeente Den Helder

11-11-2004
Vak Z op begraafplaats heringericht

Komende week begint de gemeente met de herinrichting van een gedeelte van de Algemene Begraafplaats. Het gaat om het middelste deel van de achterste, meest zuidelijk gelegen strook (afdeling Z). Dit gedeelte is vroeger niet erg economisch ingericht. Er zijn namelijk veel lege plaatsen die niet groot genoeg zijn om in te kunnen begraven. Ook zijn er verschillende loze ruimten die op dit moment niet als grafruimte gebruikt kunnen worden.

netjes
Verder ziet dit gedeelte van de Algemene Begraafplaats er nogal rommelige uit, niet in het minst omdat er weinig structuur in zit. Natuurlijk wil de gemeente dat haar begraafplaats een representatieve voorziening is met een waardige uitstraling. Daar past een rommelige aanblik niet bij. Met een nieuwe, economische inrichting van vak Z komen er straks meer begraafplekken beschikbaar en ziet dit vak er verzorgd uit. Bijkomend voordeel is dat in de toekomst ook niet zo snel problemen ontstaan in de opnamecapaciteit van de begraafplaats.

herinrichting
De komende twee weken worden bomen, hagen en heesters verwijderd en de graszodenlaag gefreesd. Ook asfaltpaden, banken en prullenbakken ruimen het veld. De daadwerkelijke herinrichtingswerkzaamheden beginnen nog voor heteindevanhetjaar.Beginvolgendjaarwordtnog grondwerk verricht en gaat er nieuwe beplanting de grond in. Natuurlijk worden de bestaande graven tijdens de werkzaamheden ontzien.