STICHTING SCHRIJVEN

11-11: Ware verhalen van start: wie begint?

Grootste verhalenproject aller tijden presenteert eerste keus

Wie zijn de eerste schrijvers die hun verhaal in Ware verhalen hebben geplaatst? Donderdag 11 november wordt het bekend: de eerste Ware verhalen op de radio, zaterdag 13 november het eerste verhaal in de krant!

Schrijven organiseert Ware verhalen - echt gebeurd? schrijf het op!, in samenwerking met dagblad Trouw en KRO's radioprogramma DolceVita.

Deelnemers zenden een waargebeurd verhaal in en maken kans op publicatie voor een groot publiek. De redactie van Schrijven selecteert de beste verhalen. Elke week wordt er één verhaal besproken en voorgelezen in DolceVita (donderdagochtend) en één gepubliceerd in Trouw (na de eerste zaterdag, steeds op vrijdag). Een derde verschijnt op de website www.wareverhalen.nl. Andere komen in Club Schrijven Magazine (voorheen tijdschrift Schrijven), dat eens in de twee maanden verschijnt.

Het project loopt van herfst 2004 tot voorjaar 2005 (inzending is in die hele periode mogelijk) en eindigt in een boek. Selectie en redactie staan onder leiding van schrijver en schrijfdocent Ton Rozeman.

Het grootste schrijfproject over kleine geschiedenissen die het leven zo boeiend maken: Ware verhalen gaat het alledaagse én het unieke leven in Nederland en Vlaanderen in beeld brengen. Vanaf donderdag 11-11!

+ Hoe doe ik mee?
+ Wat zijn de voorwaarden?
+ Wie is Ton Rozeman?
+ Hoe schrijf ik een waar verhaal?
+ Vanwaar dit project?
+ Alle informatie vindt u op www.wareverhalen.nl.

+ + + websites:
www.wareverhalen.nl
www.schrijven.org
www.trouw.nl
www.kro.nl/dolcevita/home.asp

---

Opmerking voor de redactie,