Netwerk


VANAVOND IN NETWERK

Uitzending Netwerk: De vragen van het Laakkwartier

Onderwerp: De vragen van het Laakkwartier
Uitzenddatum: Do. 11 november 2004, 20.30u
Verslaggeving: Siebe Sietsema en Dirk Mostert

Laakkwartier Den Haag

Een dag na de antiterreuractie in het Haagse Laakkwartier mochten de geëvacueerde bewoners weer terug naar hun eigen huis. Na de schrik komen nu de vragen: Hoe is het mogelijk dat een vermeende terroristische cel zich schuilhoudt in zoân buurt? Wie zijn de verdachten precies? En waarom hebben buurtbewoners nooit iets gemerkt?

Nederlandse nationaliteit
De twee mannen die woensdag in de Antheunisstraat zijn gearresteerd zijn 19 en 22 jaar oud en hebben de Nederlandse nationaliteit. Ze worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Poging tot moord
Politie en justitie verdenken de mannen van deelneming aan een terroristische organisatie en samenspanning tot moord met een terroristisch oogmerk. Daarnaast worden ze verdacht van poging tot moord op enkele politieagenten die hen âs nachts wilden arresteren. Vier leden van het arrestatieteam raakten gewond nadat een handgranaat was ontploft. Na die ontploffing werd de buurt hermetisch afgesloten.

Achtergrond: Antheunisstraat van uur tot uur
De inwoners van het Laakkwartier in Den Haag waanden zich vandaag in een Amerikaanse speelfilm. Een beschrijving van de gebeurtenissen van uur tot uur.