Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Velp - snelheidscontroles IJsselwaarden

Publicatiedatum: 12-11-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft donderdag op verschillende plaatsen in de unit IJsselwaarden snelheidscontroles gehouden. De unit IJsselwaarden omvat ondermeer de plaatsen Rozendaal, Velp, Dieren en Doesburg. Hieronder een overzicht met de resultaten:
- Op de Ringallee in Rozendaal werd tussen kwart voor elf en twaalf uur gecontroleerd. Van de 586 passanten reden er 32 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/u terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden.

- In Velp werd tussen tien voor één en twee uur gecontroleerd op de Reigerstraat. Daar bedroeg het aantal overtredingen 22, terwijl er in totaal 426 bestuurders op snelheid waren gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 78 km/u. Op de Reigerstraat mag maximaal 50 gereden worden.

- In Dieren vonden controles plaats op de Harderwijkerweg, Kanaalweg en Zutphensestraatweg. Op de Harderwijkerweg werd tussen kwart over drie en half zes gecontroleerd en later op de avond tussen zeven en kwart over negen. In totaal 111 bestuurders die te hard reden werden geflitst. Op de Kanaalweg, waar tussen half vier en negen uur werd gecontroleerd, bedroeg het aantal overtredingen 73 op een aantal van 2380 passanten. Op de Zutphensestraatweg liepen tussen kwart voor zeven en kwart over negen 94 hardrijders tegen de lamp. Ruim 1500 bestuurders werden daar gecontroleerd.

- In Doesburg werd gecontroleerd op de Provincialeweg N338. Dat gebeurde tussen drie uur 's middags en kwart over negen s' avonds. Van de in totaal 2800 gecontroleerde voertuigen reden er 68 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 124 km/u terwijl 80 daar de limiet is.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden