Nighttown Rotterdam

DI 16.11 EEK-A-MOUSE (G)

(C) = Café (T) = Theater (B) = Basement (G) = Grote zaal

Het is niet alleen zijn lengte van ruim twee meter die van Eek-A-Mouse een grote reggaester maakt. Het is vooral zijn geheel eigen geluid dat hem internationale bekendheid heeft opgeleverd. Hij liet vorig jaar de grote zaal al deinen in Nighttown, maar zijn sterke nieuwe album is reden genoeg om dat feestje nog eens over te doen.

Ripton Joseph Hylton nam zijn artiestennaam over van een renpaard waar hij vaak op wedde. Toen hij een keer niet wedde, won het beest; Hylton had alleen maar geld verloren met zijn weddenschappen. Na zijn eerste twee singles, die hij onder eigen naam uitbracht toen hij nog studeerde, werd de zanger officieel Eek-A-Mouse. In 1980 steeg hij tot bovenaan de hitlijsten in Jamaica met Wah Do Dem. Samen met producent Junjo Lawes en remixer Scientist werkte hij hierna aan zijn eigengereide sound. De combinatie van de drie wierp meteen haar vruchten af en 1982 werd in Jamaica het jaar van The Mouse met vier hitsingles. Door de jaren heen accepteerde het publiek de tekstuele grillen van de Jamaicaan. Zo kan hij schijnbaar moeiteloos overschakelen van melige humor tot messcherp sociaal commentaar. Dit levert echter al jarenlang sterke albums op. De nummers van zijn nieuwe album komen zeker voorbij in Nighttown! Rotterdams eigen Frans 'Chuck D' Pinas verzorgt het voorprogramma.

Zie bijgevoegd document!

www.nighttown.nl

Ron Oudshoorn, E: ron@nighttown.nl, T: 010-436 12 10, F: 010-436 35 32, Nighttown, Westkruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam, Postbus 25080, 3001 HB Rotterdam, www.nighttown.nl