Amsterdam RAI

METS 2005
29 okt 2004

Mets 2005 in europa complex van amsterdam rai

Groter beursoppervlak voor continu groeiende vakbeurs

De Marine Equipment Trade Show (METS), s werelds grootste vakbeurs voor scheepsuitrusting en -toebehoren voor de pleziervaart en kleine beroepsvaart, groeit definitief uit haar jasje. Amsterdam RAI, organisator van de METS, heeft dan ook besloten de beurs te verplaatsen naar het grotere Europa Complex van de RAI. Hiermee wordt ruimte geboden aan de continue groei van de meest succesvolle vakbeurs in de watersportindustrie. Dit jaar vindt METS nog plaats in de hallen 8 tot en met 11. Volgend jaar wordt METS gehouden in het naastgelegen, grotere Europa Complex (hallen 1 tot en met 7).

De beschikbare standruimte op de beurs is al 2 jaar op rij in een zeer vroeg stadium uitverkocht, waardoor Amsterdam RAI een aantal exposanten die wilden deelnemen moest teleurstellen. Door de verhuizing naar het Europa complex is dit verleden tijd. Tot nog toe moesten we flink passen en meten om zoveel mogelijk exposanten van dienst te kunnen zijn. En dan nog moesten we een aantal exposanten op de wachtlijst plaatsen. Met de verhuizing kunnen we vanaf 2005 tegemoet komen aan de vraag van ál onze exposanten. We zijn dan ook zeer blij met de verplaatsing van METS naar een ruimere beursvloer. Het is een nieuwe stap voorwaarts die past bij de grootste, meest complete en internationale vakbeurs voor de watersportindustrie die METS is, aldus Ids Boersma, directeur International Exhibitions bij Amsterdam RAI.

Vorig jaar trok METS 914 exposanten en ruim 16.000 bezoekers op circa 30.000 m² beursvloer. METS 2004 telt ruim 930 exposanten. Met de overstap naar het Europa Complex van Amsterdam RAI komt volgend jaar 8.000 m² extra beschikbaar. Het ruimere oppervlak zal een positief effect hebben op de hoogstaande kwaliteit van METS. Dit resulteert niet alleen in meer mogelijkheden voor nieuwe exposanten en meer ruimte voor bestaande exposanten en paviljoens. Het biedt ook perspectief voor nieuwe activiteiten.

METS 2004
METS, de grootste mondiale vakbeurs voor scheepsuitrusting en
-toebehoren voor de pleziervaart en kleine beroepsvaart, wordt georganiseerd door Amsterdam RAI, in samenwerking met de International Council of Marine Industry Associations (ICOMIA). Naast de beurs kent METS een bijzonder hoogwaardig en evenwichtig congresprogramma. METS 2004 vind plaats van dinsdag 16 tot en met donderdag 18 november in Amsterdam RAI.

METS 2005 zal plaastvinden van 15 tot en met 17 november 2005. Meer informatie over METS is te vinden op de website www.metstrade.com.

Amsterdam, 29 oktober 2004


---
Noot voor de redactie/