Gemeente Dalfsen

05-11-2004

Bedrijvencontactavond in Madrid

Dalfsen - Het gemeentebestuur van Dalfsen organiseert op dinsdag 16 november de jaarlijkse
bedrijvencontactavond voor het bedrijfsleven in de hele gemeente. De avond vindt plaats in café-restaurant Madrid, Tolhuisweg 5 te Dalfsen en begint om 20.00 uur .HetthemavandezeavondisIseen detailhandelsstructuurvisie de katalysator voor het Midden- en Kleinbedrijf?"

Met het oog op de nog vast te stellen Nota Ruimte wordt onder meer ingegaan op concrete maatregelen waarmee het MKB wordt geconfronteerd en de oproep tot het formuleren van een detailhandelstructuurvisie. Na opening van de avond door wethouder ing. J. Ophoff, zal de secretaris Ruimtelijk Detailhandelsbeleid MKB Nederland, de heer G.J.A.Sluiskes, ingaan op de gevolgen van de Nota Ruimte voor de regio. Als deskundige is hij gespecialiseerd in beleid, positie en functioneren van winkelgebieden op landelijk, provinciaal en lokaal niveau. Ook wordt bezien of het provinciaal beleid kansen biedt. Vervolgens zal de heer S.J. Oegema, directeur van MKB Reva, bureau voor Ruimtelijke Economie en Vastgoedadvisering, zijn visie geven aan de hand van concrete voorbeelden. Met name de betekenis van een detailhandelstructuurvisie en samenwerking tussen betrokkenen komen daarbij aan de orde.
Na de inleidingen is er volop ruimte voor discussie.

Het provinciaal en landelijke ruimtelijke beleid heeft een sterke invloed op de regio. Alle ondernemers uit de gemeente Dalfsen zijn dan ook van harte welkom op de bedrijvencontactavond.