UPC N.V.

UGC bereikt overeenstemming over de overname van de premium content activiteiten van Canal+ Nederland

Denver, Colorado ­ November 16, 2004: UnitedGlobalCom, Inc. ("UGC")(Nasdaq: UCOMA) kondigt vandaag aan dat het overeenstemming heeft bereikt met Airbridge Investments en Greenfield Capital Partners, twee Nederlandse investeringsmaatschappijen, over de overname van onderdelen van de Nederlandse Canal+ activiteiten.

UGC's Europese content- en dienstendivisie, chellomedia, zal alle Canal+ premium content- activiteiten in Nederland verwerven. Onder de Canal+ merknaam worden op dit moment premium sport en film programma's aan meer dan 215.000 klanten in Nederland geleverd. chellomedia zal voor deze activiteiten, op een schuldenvrije basis, een bedrag van EUR 24,75 miljoen betalen, waarbij enkele financiele garanties met filmstudios worden overgenomen. De omzet van de activiteiten die door UGC worden overgenomen, zal naar verwachting circa EUR 60 miljoen over 2004 bedragen. De transactie zal worden aangemeld bij de mededingingsautoriteiten en zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2005 worden afgerond. Bestaande Canal+ klanten in Nederland zullen hun dienst op dezelfde wijze blijven ontvangen.

Airbridge en Greenfield blijven actief met het CanalDigitaal satelliet TV platform voor de Nederlandstalige markt en zullen de Canal+ premium kanalen, als onderdeel van een nieuwe langetermijn wholesale distributie-overeenkomst, aan hun klanten blijven aanbieden.

Met de overname beoogt de UGC-groep in 2005 verdere groei van de Canal+ premium film- en sport programma's . Hierbij zal Airbridge/Greenfield's strategie, gericht op het afsluiten van nieuwe Canal+ wholesale distributie-overeenkomsten met bestaande Nederlandse digitale TV platformen, worden voortgezet. Daarnaast zal aan klanten de keuze voor een apart premium sport en/of film programma worden geboden, naast het bestaande aanbod, waarbij premium sport en film aanbod met elkaar geintegreerd zijn.

In een afzonderlijke transactie hebben UGC's breedband distributiebedrijf in Nederland (UPC Nederland) en Canal+ overeenstemming bereikt om de nog lopende juridische geschillen onderling te schikken. Als onderdeel hiervan heeft UPC Nederland een nieuwe wholesale distributie-overeenkomst gesloten met betrekking tot de doorgifte van de Canal+ premium sport- en film programma's.

Mike Fries, Chief Executive Officer en President van UGC hierover: "Dit is een belangrijke overeenkomst voor ons. Het ondersteunt onze strategie die er op gericht is om het best beschikbare digitale aanbod aan UPC-klanten te leveren. Het demonstreert eveneens ons commitment aan de verdere groei van digitale televisie in Nederland. UGC zal doorgaan met

het onderzoeken van nieuwe en innovatieve mogelijkheden om klanten de voordelen van digitale televisie te laten zien."

UnitedGlobalCom

UGC is een toonaangevende internationale aanbieder van televisie-, telefonie- en breedband Internetdiensten met activiteiten in 14 landen, waarvan 11 in Europa. Op basis van de resultaten over het derde kwartaal 2004 bereikte UGC's netwerken ongeveer 15,5 miljoen huishoudens en had het bedrijf klanten voor 11,1 miljoen diensten (RGUs), inclusief ongeveer 9,1 televisie abonnees, 761.000 telefonie abonnees en 1,3 miljoen breedband Internet abonnees.
chellomedia
chellomedia is een van UGC's divisies en is een innovatieve toeleverancier van content en diensten aan Europese communicatie en entertainment ondernemingen. chellomedia legt zich toe op het verhogen van omzet en het verlagen van operationele kosten voor klanten in de kabel-, satelliet- en telecommunicatie-industrie. De activiteiten zijn onderverdeeld in twee categorien:

- content, waarin `on demand' programmering, thematische kanalen en portal content zijn inbegrepen; en

- digitale en communicatie diensten, zoals breedband Internet toegang, interactieve TV producten en toepassingen, een end-to-end enhanced TV oplossing, en geavanceerde digitale productie en broadcast faciliteiten.