VER.BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDSEN


Van Popta en Van der Windt nieuwe voorzitters VB

Bij de Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen (VB) treden per
1 januari 2005 twee nieuwe voorzitters aan. Benne van Popta volgt Gerard Beuker op als werkgeversvoorzitter. Hans van der Windt neemt de plaats in van Ton Wennekus. In 2005 is Van Popta fungerend voorzitter.

Van Popta is directeur Europese Zaken bij MKB Nederland. Tevens is hij voorzitter van het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Detailhandel. Sinds de ledenvergadering van november 2003 maakt Van Popta deel uit van het VB Bestuur.

Van der Windt is landelijk bestuurder bij FNV Bondgenoten. Hij is voorzitter van het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Metalektro (PME) en tevens bestuurslid van het Pensioenfonds voor Metaal en Techniek (PMT). Van der Windt maakte nog niet eerder deel uit van het VB Bestuur.

Het bestuursvoorzitterschap van de VB (totaal belegd vermogen van de 83 leden beloopt ruim 300 miljard euro) is een nevenfunctie. Het fungerend voorzitterschap rouleert.

Ter gelegenheid van het afscheid van Ton Wennekus en Gerard Beuker is er na de Algemene Ledenvergadering op 16 november om 17.00 uur een receptie in de
Pulchri Studio te Den Haag.

contactpersoon:
Gerda Smits
Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen
Zeestraat 65d
2518 AA Den Haag
telefoon (070) 362 80 08
fax (070) 362 80 09
email info@vvb.nl
www.vb.nl

De Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen (VB) is opgericht in 1985. Namens de 83 leden behartigt de VB de pensioenbelangen van 4,6 miljoen deelnemers in bedrijfstakpensioenregelingen, ruim 1 miljoen gepensioneerden en 6 miljoen slapers. Nagenoeg alle bedrijfstakpensioenfondsen zijn bij de VB aangesloten. De leden van de VB vertegenwoordigen samen meer dan 75% van het aantal deelnemers in collectieve pensioenregelingen. Het gezamenlijk belegd vermogen van de ledenfondsen bedraagt ruim 300 miljard euro.

16 nov 04 14:00