Ingezonden persbericht


Persbericht / Press release

Restaurant Seinpost wint Copa Jerez 2004

De presentatie van de nieuwe Lekker restaurantgids, maandag 15 november jl. in het WTC te Amsterdam, viel extra feestelijk uit voor Restaurant Seinpost in Scheveningen. Niet alleen is Seinpost met zijn 8ste plaats in de nieuwe Lekker Top 100 het hoogst genoteerde restaurant van de regio Haaglanden, ook werden Patron Edwin van de Goor en Chef-kok Gert-Jan Cieremans gehuldigd als winnaars van de Nederlandse editie van de Copa Jerez. Dat betekent dat zij begin volgend jaar Nederland zullen vertegenwoordigen tijdens de internationale finale van deze sherry-spijscompetitie in Jerez de la Frontera.

De Copa Jerez, een sherry-spijscompetitie voor professionals en een initiatief van The Wine & Food Association en ondersteund door het ICEX/Vinos de Jerez-Sherry, bestaat inmiddels 5 jaar en krijgt in januari 2005 voor het eerst een internationale finale in Jerez de la Frontera.

Vinos de Jerez; gastronomische bron van inspiratie

Tijdens een spannende finale in de Amsterdam RAI (restaurant La Ronde) kregen vijf finalisten de opdracht om een voor-, hoofd- en nagerecht te bereiden, en deze gerechten, in overleg met hun gastvrouw, -heer of sommelier, te combineren met bijpassende sherry-wijnen. De vaak verrassende combinaties vormden niet alleen een bewijs voor het creatieve talent van de finalisten, maar toonden tevens aan hoe breed inzetbaar de verschillende typen Vinos de Jerez zijn. Een compliment voor de service van de kant van RAI Catering, o.l.v. Martin van Nierop, die ervoor zorgde dat de finale perfect kon verlopen.

Overige finalisten

Bij de prijsuitreiking kregen de circa 150 genodigden een amuse geserveerd van de vijf finalisten, uiteraard in combinatie met een glas Papirusso Manzanilla van Emilio Lustau. De overige finalisten waren:

Marcel van der Kleijn (Restaurant Calla s, Den Haag)

Omar Dahak (Restaurant Het Nonnetje, Harderwijk)

Ron Blaauw (Ron Blaauw Restaurant, Ouderkerk a/d Amstel)

Jerry Bastiaan (Restaurant Karel V, Utrecht)

Jury

De jury van de Copa Jerez 2004 bestond uit Robert Kranenborg (restaurant Le Cirque, Scheveningen), Stephan v.d. Ven (Stan Huygens Journaal, De Telegraaf), Allard Botenga (Perswijn), Jacques Delissen (uitgeverij Inmerc), wijnschrijver Hubrecht Duijker en voorzitter Jan van Lissum (directeur The Wine & Food Association).



Ingezonden persbericht