Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, dinsdag 16 november

Alkmaar 16-11-2004 - 16.00 uur

Vrouw overvallen in woning

Castricum, maandag 15 november 2004.

Maandagavond kort na 19.00 uur werd een 55-jarige vrouw in haar woning aan de Tijm overvallen door twee tot nu toe onbekende jongemannen. De vrouw werd bedreigd en moest geld afgeven, waarna de daders de woning verlieten.

De vrouw bevond zich in haar woning toen de twee mannen plotseling de woonkamer binnen kwamen. Vermoedelijk konden zij in het huis komen via een niet goed afgesloten deur. Eén van de daders bedreigde de vrouw met een mes en wilde geld hebben. Nadat de vrouw geld had gegeven verdwenen de twee mannen. De daders zijn tussen de 15 en 20 jaar oud, hebben een tenger postuur en zijn ongeveer 1.70 m. lang. Zij waren beiden gekleed in donkere kleding en droegen een bivakmuts.

Rijbewijs dronken autobestuurster ingevorderd.

Alkmaar, dinsdag 16 november 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een 22-jarige bestuurster van een personenauto uit Dirkshorn aangehouden op de Schagerweg. Surveillerende agenten zagen dat de vrouw slingerend reed. Nadat zij was staande gehouden bleek dat zij alcohol had gedronken en blies 690 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurster is ingevorderd.

Verkeerscontrole

De Rijp, dinsdag 16 november 2004.

Dinsdagmorgen werd een rijdende verkeerscontrole gehouden op verschillende wegen in de Schermer. Tijdens deze controle werden vier bestuurders bekeurd omdat zij het rode verkeerslicht negeerden. Vier andere bestuurders telefoneerden vanuit hun auto zonder gebruik te maken van een handsfree set. Twee bestuurders maakten geen gebruik van de veiligheidsgordel en twee kregen een bekeuring omdat zij te weinig afstand namen van hun voorganger (kleven).

Verdachte van brandstichting aangehouden

Alkmaar, zondag 14 november 2004.
Een 16-jarige jongen uit Alkmaar is op zondagavond aangehouden omdat hij wordt verdacht van het stichten van een brand bij een verenigingsgebouw aan de Kitmanstraat. Omstreeks 21.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er brand was gesticht bij het pand. Er was een zogenaamde Molotovcocktail (een fles gevuld met brandbare vloeistof en voorzien van een stuk stof) naar het pand gegooid. De brand kon tijdig worden geblust, maar de kozijnen van het pand waren aangetast door de brand.