Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, dinsdag 16 november

Den Helder 16-11-2004 - 16.00 uur

Verkeerscontroles

Schagen, maandag 15 november 2004.

Maandagmiddag en avond werden op verschillende wegen in Schagen, Kolhorn, Nieuwe Niedorp en t Veld verkeerscontroles gehouden. Tijdens deze controles werden zeven bestuurders bekeurd omdat zij geen gebruik maakten van de veiligheidsgordel. Daarnaast werden acht bestuurders bekeurd voor snelheidsovertredingen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 114 km/u waar een snelheidlimiet gold van 70 km/u. In twee autos werd een radardetector aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. Ook tegen deze bestuurders is een proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling

De Cocksdorp, 16 november 2004.

Vannacht omstreeks 00.40 uur liep een 40-jarige medewerker van de politie in zijn vrije tijd een hoofdwond op na een mishandeling bij het Eierlandschehuis in de Klimpstraat. Het slachtoffer liep achter vier bezoekers van de sporthal naar buiten omdat een van hen vermoedelijk zijn jas had meegenomen. Op het moment dat zij per auto wilden vertrekken sprak hij de bestuurder aan op zijn drankgebruik. Hierna ontstond een woordenwisseling gevolgd door een schermutseling waarbij het slachtoffer op de grond viel. De verdachten reden weg. Het slachtoffer is ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel. De politie stelt een onderzoek in.

Inbrekers op heterdaad betrapt.

Den Helder, dinsdag 16 november 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Van Leeuwenhoekstraat. Twee mannen kwamen op onbekende wijze in het huis en namen verschillende goederen en plaatsen deze in de auto van de bewoner. De sleutels van deze auto hadden de inbrekers weggenomen uit de woning. Toen de inbrekers in de gaten kregen dat zij werden gezien door buurtbewoners renden ze weg. In de directe omgeving surveillerende agenten stelden een onderzoek in naar de twee. Dat onderzoek bleef echter zonder resultaat. De sleutels van de auto en de uit de woning gehaalde goederen bleven in de auto achter.

Vernielingen aan autos

Den Helder, maandag 15 november 2004.

Maandag hebben vijf eigenaren van personenautos aangifte gedaan van vernieling aan hun voertuig. De vernielingen vonden plaats in de nacht van zondag op maandag aan autos die geparkeerd stonden op de Doorzwin. In alle gevallen waren, met een scherp voorwerp één of meerdere krassen aangebracht in de lak. Gezien het tijdstip en de wijze waarop de vernielingen zijn gepleegd is het niet ondenkbeeldig deze zijn gepleegd door dezelfde dader(s).

Verkeerscontrole

Den Helder, dinsdag 16 november 2004.
Dinsdagmorgen werden verkeerscontroles gehouden op verschillende wegen in Den Helder. Tijdens deze controle werden 40 bekeuringen uitgeschreven. Het hoogst scoorden het aantal bromfiets met een te hoog vermogen (9). Acht autobestuurders maakten geen gebruik van de veiligheidsgordel en vijf reden te snel. De overige overtredingen hadden vooral betrekking op technische onvolkomenheden.