Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


16 november 2004


onderwerp: politie zoekt getuigen aanranding.


De politie Doetinchem zoekt getuigen van een aanranding die op zondag 14 november j.l. omstreeks 02.30 uur plaats vond ter hoogte van de Oude IJsselbrug/Dichtersweg. De verdachte ging er na het feit met de fiets van het slachtoffer vandoor en die is later aan de Haareweg teruggevonden.


Het 32-jarige slachtoffer kwam op haar fiets uit de binnenstad en werd plotseling door een onbekende van haar fiets getrokken. Zij kwam ten val en werd door de onbekende man onzedelijk betast. De vrouw zette het op een gillen, waarna de verdachte er op de fiets van het slachtoffer vandoor ging.


Korte tijd later vond er aan de Haareweg een confrontatie tussen een fietser en een wande-laar plaats. Toen de wandelaar achter de fietser aan ging liet deze zijn rijwiel vallen en klom bij een woning over een schutting, waarna hij verdween. De achtergebleven fiets bleek van de aangerande vrouw te zijn.


Naast een onderzoek met een politiehond heeft de politie maandag een buurtonderzoek ingesteld.


Het slachtoffer was zondagochtend dermate overstuur, dat er slechts een gedeeltelijke verklaring van haar kon worden opgenomen. Vandaag is het verhoor voltooid.


De politie zoekt getuigen die de aanranding mogelijk hebben gezien of die de verdachte met de fiets van het slachtoffer (een oude damesfiets met fietstassen) op- of in de richting van de Haareweg (Doetinchem-Noord) hebben zien fietsen.


Het telefoonnummer van de politie is 0900- 8844. Men kan ook contact opnemen met het meldpunt Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000.


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --