Gemeente Haarlem


16 november 2004
sector Stadsbeheer

306/2004


Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Verbetering van de verkeersveiligheid bij de basisschool Bos en Vaart


Het college heeft besloten om de verkeersveiligheid bij de Bos en Vaartschool te verbeteren. Er komt een drempel en een doorgetrokken trottoir op de Noorder Emmakade. Daarnaast wordt het trottoir van de Leeghwaterstraat ter hoogte van de toegang tot het schoolplein verbreed.

De directe omgeving van de Bos en Vaartschool bestaat uit rustige woonstraten waarop éénrichtingsverkeer is ingesteld. Aanleiding voor de verkeersmaatregelen is de moeilijk over te steken kruising met de Tempelierstraat. Tevens wordt het schoolplein ook regelmatig geblokkeerd door geparkeerde auto's.

Met de verbreding van het trottoir is het niet meer mogelijk vlak voor de toegang van de school te parkeren. Zo wordt er ruimte gecreëerd voor voetgangers van en naar het schoolplein. Op het schoolplein staan extra speelvoorzieningen ten behoeve van de buurt gepland. Daarom wordt, vooruitlopend op een toekomstige 30 km inrichting van het gebied, een drempel geplaatst en wordt op de Noorder Emmakade het trottoir doorgetrokken.


Myrna Wiggers, communicatieadviseur
023-5114902
mwiggers@haarlem.nl
---- --