1e persbericht van maandag 15 november 2004

Eindhoven 15-11-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhoudingen na mishandeling

De politie kreeg zondagavond een melding van een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Vijfkamplaan. Ter plaatse werd rond 22.35 uur een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. Rond 23.15 uur werden nog vier Eindhovenaren (24, 27, 31 en 53 jaar) aangehouden op het politiebureau aan de Mathildelaan. Zij hebben zich daar zelf gemeld. Het vijftal wordt verdacht van betrokkenheid bij een vechtpartij in de horecagelegenheid aan de Vijfkamplaan. Hierbij werd een 35-jarige medewerkster met een glas geslagen. De vrouw liep een verwonding in haar gezicht op waaraan ze in het ziekenhuis werd behandeld. Ook twee Eindhovenaren van 48 en 52 jaar, die in de horecagelegenheid aanwezig waren, werden zonder reden geslagen door een groep mannen. Een 16-jarige Eindhovenaar, die samen met een aantal andere personen de vechtpartij trachtte te stoppen, werd dusdanig geslagen dat hij een verwonding aan zijn neus opliep. De vijf verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Twee verdachten na vechtpartij aangehouden

Op de Doctor Berlagelaan zijn zondag om 18.50 uur een 20-jarige Eindhovenaar en een 30-jarige man uit Almere aangehouden. Zij hadden door onbekende oorzaak ruzie met elkaar gekregen en waren in gevecht geraakt. Beiden raakten gewond, de een aan de hand en de ander aan de mond. Het is niet duidelijk of er een wapen is gebruikt. De verdachten zijn ingesloten voor onderzoek.

Eindhoven: Overvallers op heterdaad aangehouden

In een woning aan de Vitruviusweg zijn zondag om 23.00 uur twee Rotterdammers van 23 en 33 jaar oud aangehouden. Een getuige meldde de politie dat de bewoner van de woning aan de Vitruviusweg werd overvallen. De politie omsingelde de woning en daarbij zagen ze dat twee mannen de bewoner in bedwang hielden. De politie is de woning binnen gegaan en heeft de twee mannen aangehouden. De bewoner was licht gewond. De twee verdachten zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Twee jongens aangehouden na stichten brandje

Op het Hemelrijken zijn zondag twee Eindhovenaren van 17 jaar oud aangehouden. Zij zouden bij een voormalige school aan het Hemelrijken een fiets en een container in brand hebben gestoken. De jongens zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachten inbraak na wilde achtervolging aangehouden

Twee Eindhovenaren van 26 en 48 jaar oud zijn maandag rond 5.50 uur op de Amazonelaan en den Palamedesweg aangehouden. De politie kreeg een melding dat er werd ingebroken in een winkel aan het Nederlandplein. Politiemensen zagen een personenauto met de achterklep open wegrijden. Het bleek een gestolen auto te zijn en hij ging er met grote vaart vandoor. Een achtervolging door Woenselse Heide, Heesterakker en Vaartbroek volgde. Het ging gepaard met snelheden van 100 km/u en meer. Op de Livornostraat werd een geparkeerde auto geramd en op de Florencelaan een verkeerspaal. De rit eindigde bij de Nuenenseweg Amazonelaan waar de achtervolgde auto uit de bocht vloog. De 48-jarige bestuurder kon meteen aangehouden worden. De bijrijder vluchtte maar kon even later in een tuintje aangehouden worden. Zij zijn ingesloten. Bij de winkel op het Nederlandplein was de pui vernield. Er waren batterijen en geurtjes weggenomen.

Eindhoven: Automobilist levert rijbewijs in na saboteren ademanalyse

Een 60-jarige Eindhovenaar is zondag om 18.05 uur op de Hastelweg aangehouden. Bij de blaastest op de Hastelweg bleek dat de man te veel gedronken had. Tijdens de ademanalyse op het bureau liet hij de proef enkele keren mislukken. Dit wordt gezien als een weigering. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Dronken automobilist rijdt door rood

Op het Kasteel Noord is maandag rond 1.10 uur een 58-jarige automobilist uit Helmond aangehouden nadat de politie hem op de Willem Prinzenstraat door rood zag rijden. De man bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van bijna 1,40 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Rijbewijs kwijt na het rijden onder invloed

Op de Ringweg is maandag om 1.25 uur een 42-jarige automobiliste uit Oirschot aangehouden. De vrouw had gedronken en blies bijna 1,7 promille. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. Haar rijbewijs is ingenomen.

Deurne: Computers weg bij inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Indumastraat zijn zondag tussen 13.20 en 13.35 uur drie pcs en vijf beeldschermen gestolen. Er is een ruit vernield. Getuigen zagen een witte Mercedes bestelauto tijdens de inbraak.

Gemert: Beeldscherm weg bij inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Dommel is in het afgelopen weekend een flatscreen weggenomen. Er is een ruit vernield om binnen te komen.

Son: Onder invloed

Op de Afrikalaan is maandag rond 4.00 uur een 25-jarige automobilist uit Son aangehouden. De politie zag de man langzaam en slingerend rijden en controleerde hem. Hij bleek gedronken te hebben. Een ademanalyse wees een promillage van bijna 1,45 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Man aangehouden na diefstal gsm

In een horecagelegenheid aan de Markt is maandag om 0.40 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij werd betrapt toen hij uit een handtas een gsm wegnam. Andere gasten zagen dat en hielden hem aan. Hij is overgegeven aan de gewaarschuwde politie. Hij bekende de diefstal en kon na verhoor naar huis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Diefstal uit woning

Tussen zaterdag 20.00 uur en zondag 22.00 uur zijn uit een woning aan de Kromstraat een dvd-speler, een videorecorder en een schoteltuner gestolen. De deur was niet afgesloten.