Eemland noord, 09.40 uur

Utrecht 17-11-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Teveel op

BAARN In de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 november zijn twee automobilisten aangehouden omdat zij te diep in het glaasje hadden gekeken.

Rond 01.15 uur werd een 34-jarige automobilist uit Baarn op de Klaproosstraat gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 520 ug/l, bijna 2,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Rond 01.40 uur werd op de Oosterstraat een 37-jarige automobilist uit Baarn gecontroleerd. Ook hij bleek teveel aan Bacchus te hebben geofferd en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 390 ug/l.

Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt en zij kregen een rijverbod van vijf respectievelijk drie uur.

Verlichtingscontrole

BAARN De politie heeft op dinsdag aan het eind van de middag en het begin van de avond op meerdere plaatsen een fietsverlichtingscontrole gehouden. Tien fietsers hadden hun verlichting niet in orde en werden bekeurd.

Vrouw gewond

SOEST Op dinsdag 16 november raakte een fietsster gewond bij een ongeval.

Rond 12.15 uur reed een 72-jarige fietsster uit Soest over het fietspad van een rotonde aan de Burgemeester Grothestraat. Vermoedelijk schrok zij van een 55-jarige automobilist uit Soest die de rotonde naderde. Daardoor verloor zij haar evenwicht en kwam met haar fiets ten val. De vrouw is met voetletsel per ambulance naar een ziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Bromfietser gewond

SOEST Op dinsdag 16 november raakte een bromfietser gewond bij een botsing met een auto.

Rond 11.50 uur reed een 80-jarige automobilist uit Soest over de Birkstraat. Op de kruising met de Van Lenneplaan sloeg hij rechtsaf. Daarbij zag hij een naast hem over het fietspad rijdende 30-jarige bromfietser uit Amersfoort over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg. De bromfietser is met vermoedelijk een gebroken sleutelbeen per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.