Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 november 2004

Aanhouding na diefstal cq heling bromfiets

Man biedt gestolen bromfiets aan op internet en wordt door de politie aangehouden

Haaksbergen/Enschede

Politieagenten hielden dinsdagmiddag 16 november omstreeks 16.30 uur een 20-jarige man uit Haaksbergen in zijn woning aan. De man wordt verdacht van diefstal cq heling van een bromfiets, die op zaterdag 14 augustus jl. aan het Burgemeester Jansenplein in Hengelo werd gestolen.

De eigenaar van de bromfiets, een 20-jarige man uit Enschede, kwam dinsdagmiddag 16 november op het politiebureau en meldde dat hij gezien had dat zijn gestolen bromfiets op internet werd aangeboden. Hij had het adres van de aanbieder. De politie trof de verdachte en de gestolen bromfiets in Haaksbergen aan. De bromfiets werd in beslag genomen. De 20-jarige verdachte is inmiddels gehoord. Hij vertelde de bromfiets gevonden te hebben. Hij wilde deze eerst repareren maar toen dit niet lukte, besloot hij de bromfiets op internet aan te bieden. Tegen de 20-jarige is proces-verbaal opgemaakt voor diefstal cq heling. (04-100856)

Hennepplantage ontmanteld

Politie houdt twee verdachten aan na aantreffen hennepplantage

Almelo

Politieagenten hielden dinsdagmiddag 16 november rond 16.30 uur twee verdachten aan nadat in een woning aan de Jan Steenstraat in Almelo een hennepplantage werd aangetroffen met 592 planten. De stroom bleek illegaal afgetapt te worden. De planten en apparatuur werden in beslag genomen en zullen vernietigd worden. Beide verdachten, mannen van 21 en 44 jaar, werden aangehouden. Zij zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-141741)

Eenzijdig ongeval met letsel

Auto belandt in sloot, waarbij de bestuurster licht gewond raakt

Nijverdal

Een 21-jarige vrouw uit Nijverdal reed dinsdagavond 16 november omstreeks 19.00 uur op de Helmkruidlaan in Nijverdal. Vermoedelijk door het feit dat het wegdek nat was, gleed de auto in een bocht de berm in en belandde in een sloot. De vrouw raakte bekneld en werd door de brandweer bevrijd. De 21-jarige vrouw klaagde over duizeligheid en werd voor alle zekerheid voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De auto werd afgesleept. (04-141950)

Controle op het rijden door rood licht

Omdat veel scholieren het rode licht negeren en dit tot gevaarlijke situaties leidt, hield de politie een controle

Almelo

De politie hield dinsdag 16 november van 07.45 tot 08.20 uur een controle op het rijden door rood licht op de kruising Ootmarsumsestraat/Sint Josephstraat in Almelo. Veel scholieren blijken hier het rode licht te negeren, hetgeen tot verkeersgevaarlijke situaties leidt. In totaal werden 10 personen bekeurd, te weten 9 fietsers en 1 bromfietser. (04-141691)

Aanrijding, grote ravage

Aanrijding zonder lichamelijk letsel maar met veel schade en grote ravage

Haaksbergen

Dinsdagavond 16 november werd om ongeveer 17.45 uur een aanrijding gemeld op de Hengelosestraat in Haaksbergen. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen werd een behoorlijke ravage geconstateerd. Bleek dat een 34 jr. automobilist uit Hengelo vanuit een oprit de Hengelosestraat was opgereden en daarbij in aanrijding was gekomen met een 21 jr. automobiliste uit Oldenzaal. Een 30 jr. automobiliste uit Wierden kon de aanrijding niet ontwijken en reed achterop de auto van de 21 jr. Deze schoot daarop met haar auto door naar de andere weghelft waarop een 60 jr. bestuurder uit Lichtenvoorde, die uit de tegenovergestelde richting kwam, ook tegen de auto van de 21 jr. aanreed. Gelukkig bleek niet van lichamelijk letsel maar een behoorlijke ravage met veel schade was het gevolg. Drie van de vier voertuigen, alleen die van de veroorzaker de 34 jr. Hengeloer kon nog op eigen kracht verder, werden afgesleept. Twee uur lang werd het verkeer omgeleid via de fietspaden aan beide zijden van de rijbaan, wat de nodige verkeersopstoppingen tot gevolg had. (bps: 04-141923)

Aanhouding na brandstichting

Jongen aangehouden die even daarvoor een conifeer in brand had gestoken

Enschede

Woensdagmorgen 17 november 2004 om ongeveer 00.30 uur werd gemeld dat aan de Mallumbrink in Enschede, in een tuin van een van de woningen, een conifeer in brand was gestoken. Een getuige had e.e.a. waargenomen en had gezien dat een zwarte auto was gestopt en dat daar een jongen uitstapte die even in de voortuin van de woning had gestaan en daarna snel weer in de auto stapte die wegreed. Op hetzelfde moment stond de conifeer in brand. Het kenteken van de auto was door de getuige genoteerd. De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft de brand geblust. Op het moment dat merk, kleur en kenteken van de auto werd doorgegeven, werd direct gemeld dat op dat moment door de Koninklijke Marechaussee deze auto werd gecontroleerd op de Geessinkbrink in Enschede. De bestuurder, een 18 jr. Enschedeer, is daarop aangehouden en overgebracht naar het bureau, waar hij voor verder onderzoek is opgesloten. (bps: 04-142021)

Aanhouding gezochte

Man aangehouden die nog 180 dagen gevangenisstraf moet uitzitten

Enschede

Dinsdagmiddag 16 november werd in zijn woning aan de JHW Robersstraat in Enschede, een 53 jr. man aangehouden die nog 180 dagen gevangenisstraf mag uitzitten. Hiervoor is hij opgesloten. (bps: 04-141868)

Jan Camphuis/Ageeth Doldersum: 053-4555588

---- --