CHECKIT BV

Nationale Search Engine Monitor

Nijmegen, 17 november 2004 Checkit presenteert in samenwerking met onderzoeksbureau R&M Interactive een selectie van de resultaten uit de Nationale Search Engine Monitor die afgelopen oktober werd uitgevoerd onder 1.185 internetgebruikers.

De Nationale Search Engine Monitor bevat onder meer informatie over:
- de bekendheid van zoekmachines

- het gebruik van zoekmachines

- de waardering voor zoekmachines

Hieronder staan gegevens over de bekendheid en het gebruik van de zes bekendste zoekmachines van Nederland. Tussen haakjes staat de stijging of daling in procentpunten ten opzichte van de Nationale Search Engine Monitor die in februari dit jaar werd uitgevoerd.

Geholpen bekendheid
Google 98% (+1)
Ilse 92% (-4)
MSN 68% (-3)
Altavista 73% (-5)
Yahoo 73% (-2)
Lycos 73% (-1)

Wel eens gebruikt
Google 90% (+7)
Ilse 33% (-14)
MSN 16% (-5)
Altavista 13% (-3)
Yahoo 10% (-2)
Lycos 5% (-5)

Meest gebruikt
Google 74% (+6)
Ilse 14% (-3)
MSN 3% (-1)
Altavista 2% (0)
Yahoo 4% (+3)
Lycos 0% (-1)

Uit het onderzoek blijkt dat Google de onbetwiste leider is in zoekmachineland. Maar liefst 98% van de Nederlandse internetgebruikers kent deze zoekmachine, 90% gebruikt deze zoekmachine wel eens en Google heeft in Nederland een marktaandeel van 74%. Dit alles staat in schril contrast met de cijfers van de bekendste Nederlandse zoekmachine ilse. De naamsbekendheid van ilse blijft met 92% weliswaar onverminderd hoog, maar nog maar 33% van de Nederlandse internetgebruikers maakt wel eens gebruik van deze zoekmachine. En ilse neemt slechts 14% van de zoekmachinemarkt in Nederland voor haar rekening.

Checkit B.V. is een Search Engine Mediabureau dat zorgt dat organisaties op internet vindbaar zijn en blijven. Checkit biedt de top 500-organisaties van Nederland een compleet dienstenpakket aan waarmee ze hun vindbaarheid op internet kunnen optimaliseren. Checkit is specialist en marktleider in Nederland op het gebied van Search Engine Marketing. Kijk voor meer informatie op
http://www.checkit.nl.


----------------------------------------