Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


17 november 2004


Aanrijding met letsel


Op de kruising van Kanaal Noord met de Vlijtseweg vond op 16 november 2004, omstreeks 08.30 uur een aanrijding plaats waarbij een gewonde viel. Een op het fietspad van Kanaal Noord fietsende 13 jarige inwoner van Apeldoorn verleende geen voorrang aan een 16 jarige bromfietsster op de Vlijtseweg. De bromfietsster klaagde over pijn in haar rug.


Politie houdt snelkraker aan


Op woensdag 17 november 2004 even na middernacht kreeg de politie de melding dat er was ingebroken bij een winkelpand aan de Hofstraat en dat de dader wegliep richting de Rosariumstrtaat. Meerdere eenheden gingen op zoek naar de verdachte en korte tijd later kon hij worden aangehouden op de Aghatastraat. Hierbij had de man de buit nog bij zich. De man is ingesloten. De kraak had hij gepleegd na het vernielen van een deur.


Inbraak in school


Bij een school aan de Christiaan Geurtsweg was ingebroken bij een schoolpand. Er werden drie ruiten vernield en 2 computers met platte beeldschermen werden weggenomen. De inbraak vond plaats in de nacht van maandag op dinsdag (16/11)


Zakkenrollen


De politie heeft aangifte opgenomen van zakkenrollen. Dit gebeurde op 15 november, omstreeks 11.20 uur aan het Marktplein in Apeldoorn. Een 57 jarige inwoonster van Apeldoorn werd er de dupe van. Haar portemonnee met geld en waardepapieren werd uit de jaszak weggenomen.


Bandensteker aangehouden


De politie heeft op aanwijzing van omstanders op 16 november 2004, omstreeks 21.15 uur een man aangehouden, die net daarvoor een autoband had lek gestoken.
De 51 jarige verdachte, een inwoner van Apeldoorn, had bij een winkel aan het Kanaal Noord een band van een daar geparkeerd staande auto lek gestoken. Nadat de politie ter plaatse was gekomen werd de man aangewezen door omstanders en kon hij worden ingerekend. De man had het mes nog bij zich. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Oplichting


Een bejaarde inwoonster van Apeldoorn kreeg een telefoontje van een "medewerker" van de NUON. Deze medewerker wist te melden, dat er een gaslek was en dat een nieuwe pomp gekocht moest worden. Dit bedrag (ruim 4000 euro) zou door haar voorgeschoten moeten worden, ze zou het terug krijgen van de gemeente. Mevrouw was te goeder trouw en gaf aan het geld te zullen halen en toen ze daarvan terugkwam stond de "medewerker" al bij haar op de stoep. Het geld werd overhandigd en de man vertrok, om nooit meer terug te komen.


Mishandeling


Op de Hofdwarsstraat waren omstanders er getuige van dat een vrouw door een man in het gezicht werd geslagen. Een toevallig passerende politieman heeft de man (een 20 jarige man uit Apeldoorn) vervolgens aangehouden. De verdachte is na verhoor in het politiebureau weer in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --