Gemeente Sittard-Geleen

PERSBERICHT

Omwonenden verzetten zich tegen speeltuin in Obbicht

Sittard-Geleen, 16 november 2004 - De heropbouw van de speeltuin aan de Rietlaan in Obbicht stuit op verzet van enkele buurtbewoners. Eerder heeft de gemeente de oude speeltoestellen verwijderd omdat die niet meer voldeden aan de wettelijke veiligheidseisen. Nu wil de gemeente samen met de buurt een nieuwe speeltuin aanleggen.

Het speeltuintje aan de Rietlaan in Obbicht bestaat al enkele tientallen jaren en werd tot voor kort beheerd door buurtvereniging De Riet. De behoefte aan speelruimte voor kinderen van de basisschool op deze plek is er nog steeds. Buurtverenigingen De Riet en De Mek steunen de aanleg en hebben voor het beheer de stichting Het Ruiberke opgericht. Deze nieuwe stichting heeft de planvoorbereiding enthousiast opgepakt met een inspraakproject voor kinderen om de nieuwe speeltuin in te richten. Dit project werd samen met basisschool St. Willibrordus en peuterspeelzaal Ibbeltje uitgevoerd.

Bezwaren

Enkele omwonenden hebben de gemeente laten weten bezwaren te hebben tegen voortzetting van het speeltuintje aan de Rietlaan. Zij hebben volgens hun zeggen veel overlast van het speeltuintje en vrezen dat die overlast bij de komst van de nieuwe speeltuin er opnieuw is. De gemeente beraadt zich nu over het vervolg en daarmee over de mogelijke toekomst van een speeltuintje voor de kinderen in Obbicht.