Provincie Limburg

Subsidie Stads- en Dorpsvernieuwingsfonds voor Simpelveld Gedeputeerde Staten hebben een bedrag van 878.000,- uit het Stads- en

Dorps-vernieuwingsfonds verstrekt aan de gemeente Simpelveld. De subsidie is bestemd voor de herstructurering van het centrum. Door de bouw van winkel- en woonvoorzieningen moet het centrum weer levendig en economisch vitaal worden.

Het plan dat de gemeente Simpelveld wil gaan realiseren is opgedeeld in drie deelgebieden. Op de hoek van de Markt/Marktstraat komt na sloop van een vijftal woningen een appartementen-complex met 18 woningen. Op de begane grond is er ruimte voor winkels. In het tweede gebied dat zich uitstrekt van de hoek Marktstraat/Kloosterstraat tot en met de voormalige locatie van garage Grassère worden na sloop 26 appartementen gebouwd. De hele Marktstraat wordt opnieuw ingericht en er komt extra parkeergelegenheid. Op de huidige locatie van de gemeenteloods en de brandweerkazerne komt een appartementencomplex met 22 appartementen en vijf patiowoningen. Gedeputeerde Herman Vrehen: Met dit plan kiest de gemeente voor het in stand houden van de vitaliteit van de kern en het op peil houden van de kwaliteit van de leefomgeving en het wonen. Een initiatief dat wij als Provincie graag ondersteunen.

De subsidieverleningen passen binnen het beschikbare budget 2004 van het Stads- en Dorpsvernieuwingsfonds, actieprogramma van het thema Vitale kernen en buurten. Het totale budget voor dit fonds bedraagt ruim 17 miljoen.

17-11-2004 14:45