Politie Limburg-Zuid

Datum ( 17 november 2004

Maastricht; politie houdt gewelddadig trio aan

In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 03.30 uur werden op de Leliestraat in Maastricht drie mannen in de leeftijd van 22, 23 en 31 jaar aangehouden omdat zij ervan verdacht worden kort daarvoor in een Maastrichtse horecagelegenheid enkele bezoekers te hebben mishandeld. De aangehouden verdachten zijn woonachtig in Vroenhoven (B), Vaals en Margraten. Een van de slachtoffers, een 23-jarige inwoner uit Velbert (D) kreeg een karatetrap in zijn gezicht waardoor hij korte tijd buiten kennis raakte. De man raakte daarbij een stuk van een van zijn tanden kwijt. Een andere bezoeker van de gelegenheid die het slachtoffer te hulp schoot kon ternauwernood een trap ontwijken. Op zeker moment werden de drie mannen naar buiten gewerkt, waar zij later werden aangehouden. Zij zijn ingesloten.

Sittard; rookoverlast door verhitte pan

Een verhitte pan met vlees veroorzaakte dinsdagmiddag omstreeks 16.45 uur een flinke rookoverlast in een flatwoning aan de Romeinenstraat in Sittard. De 63-jarige bewoner had een pan met vlees op het vuur gezet en was vervolgens in slaapgevallen. De man werd wakker door de enorme rookontwikkeling en doofde onmiddellijk het vuur onder de pan. De brandweer die snel ter plaatse was hoefde niet in actie te komen.

Stein; man bedreigt cafébezoeker

Dinsdagavond omstreeks 19.15 uur werd een 44-jarige inwoner uit Stein aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor met een zakmes te hebben ingestoken op de 40-jarige uitbater van een horecagelegenheid in Stein. De uitbater werd daarbij niet geraakt.

Bij zijn actie kwam de man die het mes hanteerde te vallen. Ambulancepersoneel dat ter plaatse kwam constateerde dat de man niets mankeerde en alleen maar teveel alcohol had gedronken.

De Steindenaar werd ingesloten.

Internet: www.politie.nl/limburg-zuid
E-mail: communicatie@limburg-zuid.politie.nl

---- --