Gemeente Eindhoven

Persbericht: 17 november 2004, no. 269

Gemeente stelt coördinatiepunt Samen Eindhoven in

Na de verontrustende gebeurtenissen van de afgelopen weken worden door tal van organisaties en individuen in de stad initiatieven genomen met als doel de saamhorigheid in de stad te bewaken en te bevorderen. Het lijkt van belang deze initiatieven te inventariseren, zodat een compleet beeld ontstaat van wat er op dit terrein in de stad gebeurt. De gemeente Eindhoven heeft daarom het coördinatiepunt Samen Eindhoven ingesteld.

Instanties en/of inwoners die iets willen organiseren wordt verzocht dit initiatief te melden bij het centrale coördinatiepunt. Doel van het coördinatiepunt is om eventueel initiatiefnemers met elkaar in contact te brengen en in voorkomende gevallen te bezien of betrokkenheid van de gemeente bij bepaalde initiatieven wenselijk en mogelijk is.
Het coördinatiepunt is te bereiken via samen@eindhoven.nl

Het college van burgemeester en wethouders staat uiteraard sympathiek tegenover activiteiten die de saamhorigheid in Eindhoven benadrukken. Het college neemt op dat terrein zelf ook initiateiven, waarbij het zich vooral richt op de dialoog met religieuze en andere organisaties. Zo is het college bijvoorbeeld in gesprek met moskeeën en wil het college scholen gaan bezoeken om jongeren te bereiken.

© 2004 Gemeente Eindhoven