GroenLinks

Ineke van Gent bezoekt Helmond en Vlissingen

16 november 2004

Ineke van Gent gaat deze week in gesprek met onder anderen de mensen van de Voedselbank, met huurders en met stadswachten. Op deze manier bereidt zij zich voor op de begrotingsdebatten met de ministers De Geus en Dekker.

In Helmond en Vlissingen zal zij onderzoeken hoe de bezuinigingen op de sociale zekerheid uitpakken voor mensen met een laag inkomen. Ook de afschaffing van de gesubsidieerde arbeid, de woningbouwproductie en de bezuinigingen op de huursubsidie en stedelijke vernieuwing komen aan bod. Ineke van Gent wordt vergezeld door de raadsfracties en bestuursleden van GroenLinks.

Inkomensplaatjes niet de hele waarheid
Veel mensen op of rond het minimum hebben zwaar te lijden onder de bezuinigingen van de kabinetten Balkenende. De lonen en uitkeringen zijn bevroren, de huursubsidie gaat omlaag, de huren omhoog. Daarnaast is de bijzondere bijstand gehalveerd, het ziekenfonds uitgekleed, de ziektekostenpremie verhoogd en zijn de lokale lasten gestegen. En ook de kinderopvang, de trein en de strippenkaarten worden alsmaar duurder.
GroenLinks vindt dat De Geus en Dekker mensen op of rond het minimum in de kou laten staan. Daarom zal Ineke van Gent bij de begrotingen van Volkshuisvesting en Sociale Zaken met een pakket voorstellen komen om de mensen met een laag inkomen daadwerkelijk te ontzien.

Helmond, donderdag 18 november 2004

Het programma van Ineke van Gent en GroenLinks Helmond:

10.00 `Helmond Actief', scholingsproject voor werkloze jongeren. 12.00 Voedselbank Helmond, gesprek met vrijwilligers en cliënten over bezuinigingen sociale zekerheid.
15.00 Vinex-locatie Brandevoort, over betaalbaarheid en nieuwbouwplannen.

Vlissingen, vrijdag 19 november 2004

Het programma van Ineke van Gent en GroenLinks Vlissingen:

10.00 Gesprek met stadswachten, over bezuinigingen gesubsidieerde arbeid.
11.30 Rondtour door het Middengebied, herstructureringswijk. 12.30 Werklunch, in gesprek met bewoners, woningcorporatie en Stichting Allijn over
stedelijke vernieuwing en de woonvisie Vlissingen. 14.30 Discussie met bewoners en bestuurders over leven en wonen in Vlissingen en over de (on)betaalbaarheid van het huren.

«