VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Verrassend optreden The Lion King bij ontbijt president Mbeki

De cast van The Lion King heeft vanmorgen in alle vroegte de openingsact 'Circle Of Life' opgevoerd voor de president van Zuid-Afrika op de tweede dag van zijn bezoek aan Nederland. Het optreden vond plaats tijdens het ontbijt van president Mbeki met vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven in de foyer van het Fortis Circustheater Scheveningen, op uitnodiging van de Zuid-Afrikaanse ambassade en de gemeente Den Haag. De keuze voor deze locatie heeft direct te maken met het Afrikaanse karakter van The Lion King, de productie die exclusief in dit theater te zien is. The Lion King wordt in Zuid-Afrika niet in het theater vertoond, maar Joop van den Ende greep de gelegenheid aan om de mogelijkheden voor een Lion King productie in Zuid-Afrika te bespreken.

Nederland is het tiende land waar theaterproductie The Lion King te zien is. Om zo dicht mogelijk bij de Afrikaanse sfeer van de productie te blijven, komen in totaal 17 van de 60 castleden uit Zuid-Afrika. De Afrikaanse castleden wonen nu circa een jaar in Nederland. Zij voelden zich zeer vereerd een optreden te mogen verzorgen voor hun eigen president. De avond ervoor, nog geen tien uur eerder, voerde de cast de hele voorstelling op voor een uitverkochte zaal in het Circustheater.

Afrikaans dierenrijk
In The Lion King komen in totaal 24 diersoorten uit het Afrikaanse dierenrijk op het toneel tot leven. Bijna al deze dieren waren betrokken bij de opvoering van de openingsact voor de president. Voor aanvang van het ontbijt leidde Janine van den Ende de president en zijn echtgenote langs de expositie 'Identity, the ID of South African Artists' in de foyer van het Circustheater.

Jubileumvoorstelling
The Lion King ging op 4 april in het Fortis Circustheater Scheveningen in première ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van dit theater. The Lion King heeft sinds de première ruim 250 keer voor uitverkochte zalen gespeeld. Er zijn inmiddels ruim 600.000 kaarten voor de voorstelling verkocht en vele Nederlanders hebben zich al laten verrassen door de indrukwekkende vormgeving, de prachtige muziek en het aangrijpende verhaal.

Informatie over The Lion King:
The Lion King is een productie van Joop van den Ende Theaterproducties en Disney Theatrical Productions en is acht keer per week te zien in het Fortis Circustheater Scheveningen (di. t/m zat. 20.00 uur/zo. 19.00 uur en matinee za. & zo. 14.00 uur). Kaarten: Top Ticket Line
0900-300 5000 (45 cpm)/www.thelionking.nl.

Noot voor de redactie,