Politie Zaanstreek-waterland


15:40 17-NOV-04
loc.: ZAANDAM, ZEEMANSSTRAAT

Dieven bedreigen winkelmedewerker

Een medewerker van een winkel is woensdagmiddag bedreigd met een op een vuurwapen lijkend voorwerp. De medewerker betrapte twee jongens die probeerden dvd's uit de winkel te stelen. Hij sprak het duo aan, waarop een van hen het wapen tevoorschijn haalde. Vervolgens liepen de jongens zonder buit de winkel uit, richting het station. Politiemensen startten direct een onderzoek in de omgeving en zagen bij het station twee personen op een brommer wegrijden. Het duo ging ervandoor en kon uiteindelijk bij de Tolstoistraat worden aangehouden. Op het bureau bleken zij niets met de zaak te maken te hebben. De bromfietsbestuurder ging op de vlucht voor de politie omdat hij niet in het bezit was van een bromfietscertificaat. De politie zet het onderzoek voort.

19:51 17-NOV-04
loc.: ASSENDELFT, PROV WEG P'END-B'HUIZEN

Dronken bestuurder aangehouden na botsing

Na een botsing met een vrachtauto is een 56-jarige automobilist uit Assendelft aangehouden. Hij had teveel gedronken. De botsing gebeurde toen de Assendelfter op de pont vanaf de rechterrijstrook naar links uitweek en daarbij de vrachtauto niet voor liet gaan. Er ontstond verwarring over wie als eerste de pont af zou rijden, wat uiteindelijk resulteerde in de aanrijding. De automobilist blies 425 ug/l, bijna twee keer zoveel dan is toegestaan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 4 uur.

20:04 17-NOV-04
PURMEREND, LAAN DER CONTINENTEN

Politie zoekt veroorzaker aanrijding

De politie is op zoek naar de bestuurder van vermoedelijk een Mercedesbusje die woensdagavond een 17-jarige bromfietser uit Purmerend heeft aangereden. De ongeveer 50-jarige bestuurder reed vervolgens door. De bromfietser reed over de Laan der Continenten richting het tankstation toen achter hem werd getoeterd. Toen hij achterom keek zag hij een man met een grijze baard in een wit busje achter hem rijden. Hoewel de bromfietser meer naar rechts ging rijden, werd hij toch van achteren aangereden. Op het busje stond het getal 4848 en is vermoedelijk van een taxibedrijf. Getuigen en mensen die iets weten over het busje of de man, worden verzocht contact op te nemen met het politie wijkteam Weidevenne via 0900-8844.

10:09 18-NOV-04
LANDSMEER, ZUIDEINDE

Inbraak bedrijf

Bij een inbraak in een bedrijf zijn in de nacht van woensdag op donderdag ondermeer een aantal stroom-aggregaten en gereedschap gestolen. Men kwam het pand binnen door aan de achterkant van het pand een deur te forceren. In dezelfde nacht werd ook geprobeerd in te breken in een bedrijf in Den Ilp. Deze poging mislukte.

11:06 18-NOV-04
ZAANDAM, CYPRESSEHOUT

Glazenwasser valt van ladder

Een 31-jarige glazenwasser uit Haarlem is donderdagmiddag gewond geraakt na een val van zijn ladder. De man was op ongeveer 10 meter hoogte aan het werk toen de ladder begon te schuiven, waardoor de man op de grond viel. Het slachtoffer is per ambulance naar het AMC gebracht. Ook kwam er een traumahelikopter ter plaatse. De politie waarschuwde de arbeidsinspectie om te onderzoeken hoe het ongeluk kon gebeuren. Ook werd voor een aantal getuigen slachtofferhulp ingeschakeld.

11:33 18-NOV-04
ZAANDAM, CZAAR PETERSTRAAT

Illegale vreemdelingen aangetroffen

Bij een controle van de vreemdelingenpolitie, arbeidsinspectie en de belastingdienst zijn in een bedrijf aan de Czaar Peterstraat drie mannen aangetroffen die illegaal in Nederland verblijven. Het gaat om twee 34-jarige mannen uit Bulgarije en een 32-jarige man uit Turkije. Het drietal werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-181104

17-NOV-04
DIVERSE WEGEN, ZAANSTAD

Hardrijders aan de kant gezet

Tijdens een rijdende politiecontrole met een onopvallende auto werden woensdag twee automobilisten die belden tijdens het rijden en twee hardrijders aan de kant gezet en bekeurd. Een 29-jarige motorrijder uit Amsterdam en een 38-jarige automobilist uit Heemskerk reden beide met een snelheid van 145 km per uur over de A8, waar een snelheidslimiet geldt van 100 km per uur. De officier van justitie zal de zaak verder afhandelen. Op de Rijksweg Buitenhuizen-Purmerend (N246) in Assendelft werd een 24-jarige bromfietser bekeurd. De man reed met zijn bromfiets op een autoweg en had bovendien geen bromfietscertificaat.

09:30-12:40 17-NOV-04
PURMEREND, JAAGWEG

Nauwelijks hardrijders

Tijdens een snelheidscontrole op de Jaagweg in Purmerend reden woensdagochtend slechts enkele automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur. In totaal passeerden bijna tweeduizend bestuurders de radarauto.

00:00 18-NOV-04
WEIVER, KROMMENIE

Teveel gedronken

Donderdag, omstreeks middernacht, werd een 29-jarige man uit Krommenie op het Weiver in zijn woonplaats aangehouden. De man zat met een slok op achter het stuur van zijn auto. Hij had bijna twee keer zoveel drank op als toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal. De bestuurder kan rekenen op een boete van minimaal 390 euro. Tijdens de alcoholcontrole werden, verspreid door Krommenie, zo'n achttien bestuurders gecontroleerd. De overige zeventien mensen konden weer snel doorrijden.

---- --