Eemland zuid 13.00 uur

Utrecht 20-11-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Man rijdt door na ongeval met letsel

AMERSFOORT De politie onderzoekt een aanrijding die op vrijdagmorgen 19 november, rond 08.05 uur, plaatsvond op de Arnhemseweg, tussen de Bosweg en de Hertenstraat.

Daar reed een 20-jarige inwoonster van Leusden op haar fiets, waar zij naar links moest uitwijken voor langs de weg geparkeerde personenautos. De bestuurder van een achteropkomende personenauto moest op datzelfde moment uitwijken voor tegemoetkomend verkeer en raakte daarbij de fietster. Tengevolge hiervan kwam de fietster ten val. Zowel de fiets als waarschijnlijk ook de personenauto zijn beschadigd geraakt. De bestuurster van de fiets raakte door de val licht gewond aan haar ledematen. De bestuurder van de personenauto is na de aanrijding doorgereden en de politie van het district Eemland zuid is op zoek naar deze onbekend gebleven bestuurder van de achteropkomende personenauto. Van de auto is bekend dat het ging om een auto met een lichtblauwe kleur.

Eventuele getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844 of via de anonieme meldlijn 0800-7000.

Man komt onder shovel

AMERSFOORT- Bij een ongeval op een bedrijfsterrein aan de Lindeboomseweg is vrijdagmorgen 19 november, rond 11.36 uur, een 27-jarige inwoner uit Polen, onder een wegrijdende shovel terecht gekomen.

De man raakte zwaar gewond aan zijn benen en is met de ambulance overgebracht naar het UMC. De traumahelikopter verleende bijstand bij het ongeval.

De politie en de arbeidsinspectie stellen een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Politie houdt meerdere verdachten aan voor vechtpartij

AMERSFOORT De politie heeft vrijdagmiddag 19 november, om 15.10 uur, meerdere verdachten aangehouden voor hun betrokkenheid bij een vechtpartij in de Hellestraat.

Een 41-jarige vrouw uit Amersfoort en haar 36-jarige metgezel uit dezelfde plaats hadden in de passage een conflict gekregen met een 19-jarige inwoner van Montfoort en een 20-jarige bewoner van Rhenen.

Dit conflict leidde tot een handgemeen tussen alle betrokkenen waarbij kleding beschadigd raakte en lichte verwondingen ontstonden bij de vechtenden.

Alle verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Verkeersongevallen met letsel

AMERSFOORT Een 65-jarige inwoner van Amersfoort is vrijdagmiddag 19 november, rond 16.20 uur, gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Hooglandseweg met de Kruiskamp.

De man bestuurde een invalidenwagen op de Hooglandseweg en kreeg geen voorrang van een naderende automobilist. De bestuurder van deze personenauto, een 20-jarige Amersfoorter, reed tegen de invalidenwagen aan waardoor deze op de zijkant terecht kwam. De invalide man werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en liep een hersenschudding op.

De politie maakt proces-verbaal op tegen de veroorzaker van het ongeval.

AMERSFOORT Bij een aanrijding tussen twee personenautos op de Barneveldseweg zijn vrijdagavond 19 november, rond 20.10 uur, twee personen gewond geraakt.

De bestuurder van één van de voertuigen, een 22-jarige inwoonster van Lunteren, is vermoedelijk met het rechtervoorwiel tegen een betonnen weggeleiding aan de rechterzijde van de weg terecht gekomen en tengevolge hiervan op de linkerweghelft geraakt. Daar reed een tegemoetkomende personenauto, waardoor een frontale aanrijding tussen beide voertuigen volgde.

De 22-jarige bestuurster uit Lunteren en een inzittende van haar personenauto, leeftijd en woonplaats onbekend, raakten gewond en werden door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Over de aard van het letsel is niets bekend.