Waterschap Brabantse Delta


Waterschap Brabantse Delta
Postbus 5520, 4801 DZ Breda
T: 076 564 10 00
F: 076 564 10 11
E: info@brabantsedelta.nl

Internationale belangstelling voor waterbeheer en veiligheid

Aanleg damwand in Geertruidenberg. Waterschap Brabantse Delta toont op 21 november aan een internationaal gezelschap hoe het waterbeheer en veiligheid vorm wordt gegeven in West-Brabant. Op die dag brengt een delegatie van leden van het Europees parlement en de parlementen uit de Caraïben, het Pacifisch gebied en Afrika een bezoek aan de provincies Zeeland en Noord-Brabant. Het bezoek staat in het teken van water en de waterhuishouding.

In de Grote Kerk van Breda zien de genodigden op een scherm hoe het waterschap het waterbeheer regelt en welke maatregelen zijn genomen om dit gebied te beschermen tegen overstromingen.

Debat over onderwerpen van gezamenlijk belang
Tweemaal per jaar vergadert het Europees parlement met de leden van parlementen uit de Caraïben, de landen rond de Stille Oceaan en Afrika. Op de agenda staan onderwerpen van gezamenlijk belang als de handel en sociaal-economische ontwikkeling. In het kader van het Nederlands voorzitterschap van de EU vindt deze bijeenkomst van de ACP-EU Assembly in ons land plaats.

De Brabantse Commissaris van de Koningin Hanja Maij-Weggen heeft de ACP-EU Assembly uitgenodigd een bezoek aan Noord-Brabant te brengen. Ook de Provincie Zeeland zal het internationale parlementaire gezelschap ontvangen. Voorafgaand aan de ontvangst in de Grote Kerk brengt de delegatie een bezoek aan de Stormvloedkering in de Oosterschelde.