Ingezonden persbericht




-----------------------
Amsterdam, 25 juni 2004



Champagne aan Zee en Sprankelend 2004

Op zondag 21 november 2004 organiseert Perswijn, het toonaangevende wijntijdschrift van Nederland met een oplage van 15.000 exeplaren, voor de derde maal "Champagne aan Zee".


Plaats : Steigenberger Kurhaus Hotel Scheveningen
Tijd derland met een oplage van 15.000 exeplaren, voor de derde maal "Champagne aan Zee".


Plaats : Steigenberger Kurhaus Hotel Scheveningen
Tijd : van 12.00 uur tot 18.00 uur Entrée : E 17,50
Internet : www.wijnpers.nl/champagne (informatie)

Op dit evenement zullen meer dan 40 Campagnehuizen ruim 150 verschillende Champagnes laten proeven. De meeste prestigeuse huizen zullen vertegenwoordigd zijn. Een vergelijking tussen verschillende Champagnes en speciale cuvée's is op korte afstand te maken. Voor eenieder zal het weer een feest zijn een favoriete Champagne te vinden.

Opnieuw zal dit jaar is de paralelmanifestatie "Sprankelend", met mousserende wijnen uit de gehele wereld gehouden worden. In aparte zalen (Zuidzijde) zullen de Crémants, Cava' s, Spumantes, Sekts en andere mousserende wijnen geproefd kunnen worden.

Naast de presentaties van de Champagnehuizen in alle zalen van het Kurhaus zullen er ook een beperkt aantal Masterclasses gehouden worden. Afgevaardigden en wijnmakers van een select aantal Champagnehuizen geven uitleg en laten de mooiste champagnes proeven. Vanaf 1 oktober zullen de Masterclasses bekend gemaakt worden.

Er zal in twee openbare wedstrijden gestreden worden om :
- De beste Champagne brut (non millisimée)

- De beste Champagne millisimée of prestige cuvée
- De beste mousserende wijn

Voorinschrijving voor Masterclasses en de wedstrijden is noodzakelijk (www.wijnpers.nl/champagne). Het aantal plaatsen is beperkt en de afgelopen jaren waren bijna alle wedstrijden en Masterclasses volgeboekt.

Het Kurhaus Hotel Scheveningen zal weer zorgdragen voor een mooie lunch en een spectaceldiner, natuurlijk begeleid door Champagne. Ook biedt Het Kurhaus Hotel mooie arrangementen aan, met overnachtingen op zaterdag en zondag. Boekingen van lunch, diner op www.wijnpers.nl/champagne . De speciale arrangementen zijn te boeken bij Het Kurhaus (www.kurhaus.nl)

PERSBERICHT
Champagne aan Zee 2004


---- --