Ingezonden persbericht

Nederlands Eerste Lambada-Zouk Wedstrijd

AMSTERDAM, 20041028 -- Lambada-Zouk is een sensuele dans die een nieuwe trend zet in de Europese steden. Op 21 november 2004 organiseert Stichting BraSaZouk de eerste Nederlandse Zouk-Lambada Gala Danswedstrijd in Festige te Amsterdam.


De avond zal bestaan uit twee gedeeltes: de Danswedstrijd en een Braziliaanse/ Salsa Afterparty. Het geheel wordt opgesierd door spetterende nationale en internationale dansoptredens, een live optreden van de populaire Kaap-Verdische zouk-zanger Gil Semedo en alom bekende salsa en zouk dj's. De beste dansers winnen twee vliegtickets naar Brazilië om daar gratis deel te nemen aan het Zouk-Lambada Congres wat plaatsvindt in decemer 2004 (Porto Seguro). Er is nog mogelijkheid tot deelname aan de contest.

Lambada-Zouk heeft zijn herkomst van de Franse en Kaap-Verdische Eilanden. Net als de Salsamuziek die zich in de afgelopen jaren populair heeft gemaakt onder de Nederlandse jeugd en volwassenen, maakt nu ook Zouk zijn intrede in Nederland. Zouk is een sensuele dans, waarbij de heupbeweging de basis van de dans is. Door de golvende bewegingen krijgt de dans een elegante, passionele en mooie uitstraling. In korte tijd zijn er in diverse steden in Nederland Zouk-dansscholen uit de grond geschoten. In Amsterdam kun je zelfs al elke dag een Zoukfeest bezoeken. Het aantal feesten en dansscholen neemt in hoog tempo toe. Zouk-Lambada is de nieuwe trend op het Latin dansgebied. Het is al populair in steden als Rio de Janeiro, Buenos Aires, Londen, New York en nu ook in Amsterdam.


21 november 2004
17:00- 01:00 uur

Festige
A. J. Ernststraat 102-104
Amsterdam

Entree: deur 15,- (voorverkoop 12,50)
Dresscode: Chique/Neatly
Info: www.brasazouk.com / +31 (0)6- 44 96 22 55




Ingezonden persbericht