Politie Zaanstreek-waterland


15:09 19-NOV-04
EDAM, BURG VERSTEEGHSNGL/ BROEKGOUWSTRAAT

Fietsster aangereden

Na een verkeersongeval is een 69-jarige Edamse met heupletsel overgebracht naar het Waterlandziekenhuis. De vrouw fietste Burg. Versteeghsingel en werd over het hoofd gezien door een automobiliste die vanaf de Broekgouwstraat linksaf de Burgermeester Versteeghsingel op wilde rijden. De 44-jarige automobiliste uit Volendam bleef ongedeerd.

16:21 19-NOV-04
PURMEREND, VERZETSLAAN

Motorrijder gewond

Een 34-jarige motorrijder uit Purmerend is gewond geraakt toen hij op de Verzetslaan achterop een auto reed. De auto stond op dat moment te wachten voor het verkeerslicht en botste door de klap tegen de auto die daarvoor stond. Beide auto's liepen schade op. De motorrijder werd met schaafwonden overgebracht naar het Waterlandziekenhuis.

23:36 19-NOV-04
loc.: MARKEN

Politie zet speurhond in na inbraak

Vrijdagavond heeft de politie met behulp van een speurhond in de omgeving van de Kets gezocht naar de dader van een woninginbraak. Ook de rest van Marken werd door de politie te voet en met de auto doorzocht, maar helaas zonder resultaat. Uit de woning aan de Kets werd een portemonnee gestolen. De bewoners ontdekten om 23.30 uur de inbraak en rond dat tijdstip werd een man met donkere kleding aan gezien die wegrende. Tussen donderdagmiddag en vrijdagochtend werd ingebroken in twee woningen aan de Buurt II en Buurt III. Uit laatstgenoemde woning werd een laptop meegenomen. Zaterdagochtend ontdekte een bewoner van de Kerkbuurt dat er in zijn woning was ingebroken. Of daar iets gestolen is, is niet bekend. In alle gevallen kwam de dader binnen door een toiletraam te forceren. De technische recherche deed sporenonderzoek bij de woningen.

08:34 20-NOV-04
NOORDBEEMSTER, VROUWENWEG/ NOORDDIJK

Automobilist parkeert auto in sloot

Zaterdagochtend werd de politie gewaarschuwd door buurtbewoners die een auto op z'n kop in de sloot zagen liggen. Omdat niet duidelijk was of er nog mensen in het voertuig zaten, spoedden zich naast de twee politie-eenheden ook vier brandweerauto's inclusief een duikteam, twee ambulances en een traumaheli naar de plaats van het ongeluk. Al snel bleek dat de 45-jarige bestuurder uit Beets gewoon thuis zat. Hij was vrijdagavond al met zijn auto in de sloot beland doordat hij even niet oplette en de bocht miste. Hij was vervolgens uit de auto geklommen en naar huis gelopen. De man kreeg een proces-verbaal voor het verlaten van de plaats van het ongeval.

14:23 20-NOV-04
WORMER, DE BALK

Aanhouding voor poging brandstichting

De politie heeft een 14-jarige jongen uit Wormer aangehouden wegens baldadigheid en poging brandstichting. De politie kreeg een melding dat een groepje jongens bij een school in de weer was met wasbenzine. Ter plaatse zagen de agenten dat de verdachte met een brandende tampon aan het gooien was, onder andere tegen de school. Hij had een tas bij zich met daarin onder andere wasbenzine en aanstekergas. De jongen werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

15:56 20-NOV-04
PURMEREND, ROGGEBOTSTRAAT

Brand verraad hennepkwekerij

Door een brand in woning heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt. Op zolder, waar ook de brand woedde, stonden ongeveer 250 wietplantjes. Omdat niet duidelijk was of de brand was doorgeslagen naar de twee naastgelegen panden, heeft de brandweer deze geforceerd. De zolder van de woning brandde volledig uit. De twee bewoners, 36-jarige vrouw en een 41-jarige man, werden door de politie aangehouden op verdenking van overtreding van de opiumwet en brand door schuld. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Vermoedelijk is de brand ontstaan door kortsluiting.

15:56 20-NOV-04
WIJDEWORMER, ZUIDERWEG

Dronken man rijdt politieauto aan

De politie heeft een 43-jarige Zaandammer aangehouden die dronken achter het stuur zat. De man stond geparkeerd op de Zuiderweg en reed plotseling achteruit de straat op, tegen een op dat moment passerende politieauto aan. De man blies 560 ug/l, 2 ½ keer zoveel als is toegestaan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur.

17:05 20-NOV-04
loc.: PURMERLAND, PURMERLAND

Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning zijn ondermeer een laptop, digitale camera, tv, combimagnetron en een koffiezetapparaat gestolen. Gezien de grootte van de buit, vermoed de politie dat het om meerdere daders gaat. Men kwam de woning binnen door een raam te forceren. De technische recherche werd gewaarschuwd om sporenonderzoek te doen en de politie stelde een buurtonderzoek in.

18:17 20-NOV-04
ZAANDAM, TWISKEWEG

Kleine brand in woning

Vermoedelijk door een smeulende sigaret is brand ontstaan in een woning. De brandweer had de kleine brand snel onder controle, om 18.30 uur werd het 'sein brand' meester gegeven. Op het moment van de brand waren er geen mensen in de woning aanwezig. De politie werd gewaarschuwd door buurtbewoners die rook uit de woning zagen komen.

19:47 20-NOV-04
PURMEREND, PAPAVERSTRAAT

Dronken dromfietser onderuit

Politie en ambulance rukten uit na een melding dat er op de Papaverstraat een bromfietser onderuit was gegaan en op het wegdek bleek liggen. De 22-jarige Purmerender bleek ruim drie keer zoveel te hebben gedronken dan is toegestaan: hij blies 675 ugl. De man werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur. Zijn letsel bleef beperkt tot een paar schaafwonden.

03:12 21-NOV-04
VOLENDAM, HENDRICK AVERKAMPLAAN

Vrouw aangehouden voor mishandeling taxichauffeur

De politie heeft een 26-jarige vrouw uit Volendam aangehouden op verdenking van mishandeling. De politie werd gewaarschuwd dat er op de H. Averkamplaan een conflict was tussen een aantal personen. Ter plaatse trof de politie een gewonde man aan. Hij vertelde dat hij taxichauffeur was en een man en een vrouw naar de H. Averkamplaan had gebracht. Volgens de taxichauffeur was het tweetal weggelopen zonder te betalen en was hij erachteraan gelopen. Er ontstond ruzie en wat duw en trekwerk waarbij hij door de vrouw op zijn hoofd was geslagen met een schep. Ook had de vrouw de taximeter uit de taxi getrokken en in het water gegooid. De man en de vrouw waren vervolgens weggelopen. Op dat moment werd de politie gebeld door de 26-jarige Volendamse. Zij vertelde dat zij door de taxichauffeur was mishandeld en dat hij een veel te hoog bedrag voor de rit had gevraagd. De vrouw werd in haar woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De schep werd in beslag genomen.

ZAANDAM, DAM
Rommelige nacht in horecagebied
De politie heeft in in de nacht van zaterdag op zondag het centrum van Zaandam vijf personen aangehouden voor openbare dronkenschap. Veelal ging het om dronken mensen die op een vervelende manier probeerden toch nog een café binnen te komen. Een en ander ging gepaard met veel geschreeuw en beledigingen richting de politie. Het was een rommelige nacht waarin de politie haar handen vol had aan de vele luidruchtige horecabezoekers op straat. Doordat er de hele nacht politiemensen aanwezig waren, kon er bij opstootjes snel worden ingegrepen.

HELE REGIO
Verkeersongevallen door gladheid
De politie kreeg afgelopen weekend veel meldingen van verkeersongevallen door gladheid. Vrijdagavond gleed op de Koningin Julianaweg in Zaandam een auto bij het remmen door en botste op een auto die stilstond voor een verkeerslicht. In de nacht van vrijdag op zaterdag belandde op de A7 in Zaandam een auto door de gladheid in de berm. Hetzelfde gebeurde op de A7 in Wijdewormer. Zaterdagochtend rond 06.45 uur raakte een auto op de A7 in Middenbeemster in de slip en reed tegen de vangrail. Twee uur later gebeurde dat nog een keer, nagenoeg op dezelfde plek. Zaterdagavond gleed op de Wormerweg in Westbeemster een bestelbus van de weg en kwam tot stilstand tegen een boom. Het voertuig draaide daarna om z'n as en reed achteruit de sloot in. Zondagochtend raakte op de Zuiderlaaik een auto in de slip en belandde op z'n kop in de greppel. Toen de politie ter plaatse was raakte er nog een auto in de slip en kwam tot stilstand tegen de vangrail. In alle gevallen bleven de inzittenden ongedeerd.


---- --