Tweede Kamer der Staten Generaal

STATEN-GENERAAL ORGANISEREN CONFERENTIE VOOR COMMISSIES VOOR EUROPESE ZAKEN

In het kader van het Nederlands Voorzitterschap van de Europese Unie organiseren de Eerste Kamer en Tweede Kamer op maandag 22 november en dinsdag 23 november 2004 een conferentie voor de commissies voor Europese zaken van de EU-parlementen (naar de Franse afkorting COSAC).

Aan de bijeenkomst nemen delegaties uit de commissies voor Europese Zaken van de parlementen van de 25 lidstaten van de Europese Unie, van de 4 kandidaat-lidstaten van de Europese Unie en een delegatie van het Europees Parlement deel.

Er wordt onder meer gesproken over de subsidiariteitstoets (het toetsen door de nationale parlementen van Europese wetgevingsvoorstellen direct in het begin van het wetgevingsproces), het Lissabonproces en het talenregime.

Sprekers tijdens deze conferentie zijn onder meer minister Brinkhorst van Economische Zaken, staatssecretaris Nicolaï van Europese Zaken en Jan Jacob van Dijk als voorzitter van gemengde commissie subsidiariteitstoets.

Dit is een gezamenlijk persbericht van de Afdeling Voorlichting en Externe Betrekkingen van de Eerste Kamer en van de Stafdienst Voorlichting van de Tweede Kamer.



Tweede Kamer der Staten Generaal