PERSBERICHT

Rotterdam, 23 november 2004

Quion eerste hypotheekservicer met Fitch rating in Nederland

Quion heeft als eerste hypotheekservicer in Nederland een kwaliteitsstempel gekregen van Fitch Ratings Limited ("Fitch") voor haar dienstverlening in de afhandeling van hypotheken. Het bedrijf krijgt voor haar diensten als Primary Servicer een zogeheten RPS 2- rating en voor haar activiteiten als Special Servicer ontvangt zij een RSS 3 rating. Quion is de enige hypotheekservicer in de Nederlandse markt met een kwaliteitsrating en heeft nu zowel van Fitch als van Moody's Investor Service Limited ("Moody's") een goede beoordeling gekregen.

Fitch baseert deze ratings op het onderzoek dat zij bij Quion heeft uitgevoerd, waarbij zij de gehanteerde interne richtlijnen, bedrijfsvoering en de ingebouwde controlemechanismen van hoge kwaliteit acht. De servicer ratings van Fitch geven inzicht in de mate waarin men in staat is de hypotheekportefeuille op professionele wijze administratief te begeleiden (primary servicing) en financiële verliezen tot een minimum te beperken (special servicing). De Rating Primary Servicer (RPS) en Rating Special Servicer (RSS) die Fitch toewijst, variëren van 1 (sterk) tot 4 (zwak). De toegewezen rating wordt jaarlijks opnieuw beoordeeld.

Het verkrijgen van deze rating is voor Quion en haar business partners een bewijs van de kwaliteit van de dienstverlening. Het is belangrijk voor verzekeraars, en het intermediair waar zij zaken mee doen, dat zij bij het adviseren, verkopen en sluiten van hypotheken ondersteund worden door een hypotheekservicer met een goede kwaliteitsrating. Het zijn deze business partners én het intermediair die door de consument worden aangesproken wanneer er problemen ontstaan bij de afhandeling van een hypotheek. De verkregen rating is voorts belangrijk voor geldverstrekkers omdat dit een positief effect heeft op de te behalen rendementen bij een eventuele verkoop van de portefeuille of bij een securitisatie-transactie.

"Sinds 2002 hebben wij hard gewerkt om een goed gekwalificeerde hypotheekservicer neer te zetten en wij vonden dit een geschikt moment om ons door 2 onafhankelijke rating agencies, Fitch en Moody's, te laten beoordelen. Deze onafhankelijke toetsing van de dienstverlening past bij een hypotheekservicingmarkt die volwassen wordt", aldus Harry Groeneveld, directievoorzitter van Quion. "Steeds meer partijen nemen het outsourcen van hun hypotheekbedrijf serieus in overweging. Wij verwachten dat deze servicer rating een belangrijk criterium gaat worden bij de selectie van een hypotheekservicer en daar anticipeert Quion op."

Bijlage: persbericht Fitch Ratings Limited

Over Quion
Quion richt zich naast het aantrekken van funding voor distributiepartners op de volledige begeleiding van hypotheken voor derden. Quion heeft een groot aantal gerenommeerde financiële instellingen als klant. Bij Quion zijn momenteel 190 medewerkers werkzaam.

Voor meer informatie
QUION Groep BV
T.G.J. Kortekaas, manager Marketing & PR
Postbus 2936
3000 CX Rotterdam
Telefoon: 010 - 242 12 69
E-mail: dick.kortekaas@quion.com
Internet : www.quion.com