---

Nieuwsberichten
---

Judoka's en Taekwondoka's in de prijzen

22-11-2004 8:40:00

Judoka's Mark Huizinga, Daniëlle Vriezema en Taekwondoka's Dennis Bekkers en Virginia Lourens zijn dit weekend in de prijzen gevallen. Kapitein Huizinga (luchtmacht) en eerste luitenant Vriezema (landmacht) behaalden in Azerbeidzjan respectievelijk goud en brons op het Militair Wereld Kampioenschap Judo. Korporaal Bekkers en eerste luitenant Lourens behaalden goud en zilver op het Open Spaanse Kampioenschap in Madrid.

Voor Huizinga was het zijn zevende MWK titel op rij. Sinds 1997 is hij bijna elk jaar de beste militaire judoka ter wereld. Slechts in 2002 moest hij genoegen nemen met de tweede plaats. De kapitein bij de Koninklijke Luchtmacht komt uit in de klasse -90kg. Daniëlle Vriezema verloor haar eerste wedstrijd in de klasse -63kg, maar wist via de herkansing alsnog de bronzen medaille in de wacht te slepen.

Dennis Bekkers, die in oktober nog de Militaire Wereldtitel in de wacht sleepte, verzamelde met zijn Open Spaanse titel belangrijke kwalificatiepunten voor het WK dat in april 2005 eveneens in Madrid wordt gehouden. "Ik heb vertrouwen in de nieuwe bondscoach Nelson Saenz Miller, ik was minder gespannen dan anders en heb mijn ritme van het Militair Wereldkampioenschap goed door kunnen trekken naar dit kampioenschap", aldus een opgetogen Bekkers.

Ook Virginia Lourens was succesvol in Madrid. Zij legde beslag op zilver in de gewichtsklasse tot 59 kg ten koste van de Spaanse Andrea Rica Taboada. Ook zij was in haar nopjes met het resultaat. "Ik heb weer goede progressie gemaakt sinds het Militair WK, dat geeft een goed gevoel met het oog op het WK volgend jaar", aldus Lourens.

Nieuws Nieuwsberichten