Gemeente Maastricht

Bericht uit Maastricht week 48 / 2004

logo bericht uit maastricht

Afbeelding
Hebt u een geldig identiteitsbewijs?

Vanaf 1 januari 2005 moet iedereen van 14 jaar en ouder een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen. Dat is een paspoort of Nederlandse identiteitskaart. Hebt u geen geldig identiteitsbewijs? Ga dan zo snel mogelijk naar het GemeenteLoket.

dotline

Afbeelding
Bijeenkomst bewoners Maastricht-noordoost

In de Amyerhoof is op vrijdagavond 10 december een bijeenkomst voor bewoners van Maastricht-noordoost. U kunt met de burgemeester of een wethouder praten over zaken die zich in de buurt afspelen. Ook is er een informatiemarkt over diverse projecten.

dotline

Afbeelding
Inspraak en infomarkt discussienota A2

De discussienota 'Ruimte rond de A2' ligt vanaf 7 december ter inzage. Tot 20 januari kunt u schriftelijk reageren op de nota. Op 14 en 15 december is er een informatiemarkt tussen 16.00 en 20.30 uur in de benedenruimte van het Geusseltstadion (zij-ingang, tegenover Apple Park Hotel).

> Saneringsregeling wet bodembescherming
> Vergunning kansspel- en behendigheidsautomaten > Centre Céramique houdt eindejaars-uitverkoop > Bekendmakingen 24 november 2004

Hebt u een geldig identiteitsbewijs?

Afbeelding Volgens de gegevens van de gemeente hebben veel inwoners van Maastricht een of meer verlopen reisdocumenten. Zoals u weet, moet vanaf 1 januari 2005 iedereen van 14 jaar en ouder een geldig identiteitsbewijs (paspoort of Nederlandse identiteitskaart) kunnen tonen. Ook als u naar het buitenland gaat, moet u uiteraard altijd in het bezit zijn van een geldig reisdocument.

De gemeente verwacht dat veel mensen de gang naar het GemeenteLoket uitstellen tot de laatste week van december. Om te voorkomen dat u lang moet wachten bij de aanvraag van een nieuw identiteitsbewijs, kunt u het beste niet wachten tot die laatste week. Een spoedprocedure brengt extra kosten met zich mee. Bovendien worden op 1 januari 2005 de tarieven verhoogd. Regel uw identiteitsbewijs dus zo snel mogelijk.

U kunt het GemeenteLoket bellen voor een afspraak of een afspraak maken via het internet. Klik op onderstaande links voor meer informatie. Overigens is het GemeenteLoket 24 en 31 december 2004 gesloten.

Meer informatie
> Paspoort
> Nederlandse identiteitskaart

Uitnodiging: grote bijeenkomst voor bewoners van Maastricht-noordoost

Afbeelding Op vrijdagavond 10 december vindt er in de Amyerhoof een grote bijeenkomst plaats voor alle bewoners van de buurten van stadsdeel noordoost (Amby, Borgharen, Itteren, Limmel, Nazareth, Wittevrouwenveld, Wyckerpoort) en eventuele belangstellenden.

's Middags bezoeken burgemeester Leers en de wethouders de buurten in dit stadsdeel om nader kennis te maken met de burgers. In 2005 volgen nog vier stadsdeelbezoeken. Onder het motto `Veiligheid en leefbaarheid in de buurt' worden enkele onderwerpen besproken tijdens het middagprogramma. Deze onderwerpen zijn aangedragen door de verschillende buurtplatforms. Tijdens deze bezoeken praten de collegeleden met bewoners en andere betrokkenen.

Tijdens het avondprogramma in de Amyerhoof worden de buurtbezoeken aan de hand van foto's gepresenteerd en is er gelegenheid om met de burgemeester of een wethouder te praten over zaken die zich in de buurt afspelen. Er is ook een infomarkt met informatie over diverse projecten. Als leuke afwisseling zal het avondprogramma worden opgeluisterd met zang en muziek, verzorgd door verenigingen en clubs uit de betreffende buurten.

Het avondprogramma in de Amyerhoof (Severenplein/Amby) begint om 18.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Buurtbewoners, verenigingen en instellingen uit de genoemde buurten zijn van harte welkom. Wilt u deelnemen aan het avondprogramma? Vul dan het aanmeldingsformulier in op deze pagina en stuur dit op vóór 1 december. Of stuur een e-mail naar rieneke.soumete@maastricht.nl waarin u de gevraagde informatie uit het formulier vermeldt.

Aanmeldingsformulier avondprogramma Amyerhoof

Ja, ik kom naar de bijeenkomst in de Amyerhoof. Aantal personen (inclusief uzelf)* ____________________
Naam* ____________________
Adres*
____________________
____________________
____________________
Ik/wij vertegenwoordigen de instelling ____________________ Submit


* = verplicht veld

Inspraak en infomarkt discussienota A2

Afbeelding Vanaf 7 december 2004 ligt de discussienota 'Ruimte rond de A2' van de gemeente Maastricht voor iedereen ter inzage. In de discussienota vindt u de randvoorwaarden en uitgangspunten voor het plangebied 'A2 Maastricht' en overige, voorlopige wensen en eisen van het gemeentebestuur, als uit de lopende Tracé/MER-procedure mocht blijken dat een tunnel de beste oplossing is voor een beter bereikbare en leefbare stad en regio. Met andere woorden: de nota biedt inzicht in de gemeentelijke visie voor de ruimtelijke inpassing van een A2-tunnel tussen De Geusselt en het Europaplein.

Los van deze gemeentelijke procedure loopt sinds dit jaar de Tracé/MER-procedure van de rijksoverheid. Binnen die rijksprocedure kon u afgelopen juni uw reactie geven op de Startnotitie. Dit najaar heeft de onafhankelijke Commissie voor de milieueffectrapportage (M.E.R.) aan de ministers van V&W en VROM het advies gegeven - mede op basis van uw inspraakreacties - om behalve het onderzoek naar een tunneloplossing, óók een aantal alternatieve tracés verder uit te diepen en te actualiseren. De volgende stap in dit traject zijn de Richtlijnen. Hebt u in juni ingesproken, dan ontvangt u deze thuis. De Richtlijnen zijn binnenkort ook bij de projectorganisatie op te vragen en te downloaden via de website www.A2maastricht.nl.

Het gelijktijdig doorlopen van beide procedures levert mogelijk een flinke tijdwinst op. Belangrijker nog is dat het gemeentebestuur in dit vroege stadium van planontwikkeling, mét de vele onzekerheden die daarbij horen, met buurtbewoners in gesprek wil blijven over een optimale inpassing van een tunnel in het oostelijk stadsdeel. De start van dat buurtoverleg vond immers al een jaar geleden plaats, tijdens een druk bezochte Buurtverkenning A2 in het MECC in december 2003. Verder is er sinds september overleg met het A2-buurtplatform, bestaande uit vertegenwoordigers van Buurtraad Limmel, Buurtbelangen Nazareth, Bewonersoverlegcomité BOC (Nazareth), Wyckerpoort Actief, Wittevrouwenveld Actief, Belangenvereniging Ambyerstraat en Stichting HHARP (Hunnenweg, Heerdergroenweg, Attilaweg, Regentesselaan, Prins Mauritslaan).

Inspreken op de discussienota

Van 7 december tot 20 januari ligt de discussienota 'Ruimte rond de A2' ter inzage bij het GemeenteLoket, Centre Céramique (ingang Plein 1992 of Avenue Céramique) en het Buurtinformatiecentrum Wittevrouwenveld (Aartshertogenplein 24). U kunt ook een exemplaar van de nota aanvragen bij het projectbureau A2 Maastricht, telefoon (043) 351 63 01, of meenemen als u op 14 of 15 december bij de informatiemarkt bent. Een digitale versie is vanaf 7 december beschikbaar via www.A2maastricht.nl.

Tot 20 januari kunt u uw mening over de nota 'Ruimte rond de A2' schriftelijk kenbaar maken bij gemeente Maastricht. Dat kan op twee manieren:

- via de www.A2maastricht.nl;

- per post naar: gemeente Maastricht, afd. communicatie, mevrouw E. Oosterbaan, postbus 1992, 6201 BZ Maastricht, onder vermelding van A2-traverse Maastricht.

Alle reacties worden gebundeld en doorgestuurd naar de gemeenteraad van Maastricht. De discussienota én inspraakreacties vormen de basis om te starten met de gemeentelijke bestemmingsplanprocedure. Deze eindigt als de gemeenteraad het bestemmingsplan voor het plangebied 'A2 Maastricht' definitief vaststelt.

Informatiemarkt

Hebt u vragen over de discussienota, inspraak of het A2-project in het algemeen? Steek uw licht op bij de medewerkers van de projectorganisatie A2 Maastricht: tijdens de informatiemarkt op 14 en 15 december beantwoorden zij uw vragen. U bent dan tussen 16.00 en 20.30 uur van harte welkom in de benedenruimte van het Geusseltstadion (zij-ingang, tegenover Apple Park Hotel).

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met het projectbureau A2 Maastricht, telefoonnummer: (043) 351 63 01. Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht. Of kijk op www.A2maastricht.nl.

Saneringsregeling wet bodembescherming

Het college van burgemeester en wethouders van Maastricht maakt op grond van artikel 28, lid 5 van de Wet bodembescherming bekend dat op 17 november 2004 een melding is ontvangen van de afdeling Bouwexploitatie van de gemeente Maastricht over het voornemen om op de locatie plaatselijk aangeduid als Monseigneur Poelsplein nrs. 28 (even) tot en met 42 (even), nrs. 50 tot en met 60 (even) en Paus Leo XIII straat nrs. 55 tot en met 59 (oneven), kadastraal bekend gemeente Maastricht , sectie G, nummer(s) 2745, 3126, 3184, 3185, 3469, 4379, 4380 de bodem te saneren.

Verzocht wordt de onderzoeksgegevens te beoordelen en een beschikking te nemen over de ernst van de verontreiniging en de urgentie. Tevens wordt verzocht om in te stemmen met het saneringsplan.

Terinzagelegging

De stukken liggen van 24 november tot 22 december 2004 op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur voor belanghebbenden ter inzage bij het GemeenteLoket te Maastricht.

Zienswijze

Tot uiterlijk twee dagen na 22 december 2004 bestaat voor belanghebbenden de mogelijkheid om overeenkomstig het bepaalde in artikel 3:13 van de Algemene wet bestuursrecht een zienswijze over de aanvraag naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren te brengen. Een schriftelijke zienswijze wordt gericht aan Burgemeester en wethouders van Maastricht, t.a.v. H. Jansen afdeling Milieu en bedrijf, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht. Een mondelinge zienswijze kan telefonisch of op afspraak naar voren worden gebracht bij de projectleider de heer Ribbers, telefoon (043) 3504398, bij voorkeur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Van hetgeen naar voren is gebracht wordt een verslag gemaakt.

Tegen vergoeding van de kosten (legesverordening) wordt afschrift van de ter inzage gelegde stukken verstrekt.

Vergunning kansspel- en behendigheidsautomaten

Op 31 december 2004 verloopt de geldigheidsduur van de aanwezigheidsvergunningen voor kansspel- en behendigheidsautomaten. Wilt u voor het jaar 2005 opnieuw in aanmerking komen voor deze vergunning? Zorg dan dat u vóór 1 december 2004 het aanvraagformulier `aanwezigheidsvergunning' hebt ingediend bij het GemeenteLoket. U kunt het aanvraagformulier krijgen bij het GemeenteLoket in Randwyck of downloaden via www.maastricht.nl.

Voor zogenaamde hoogdrempelige inrichtingen kunt u een vergunning aanvragen voor maximaal twee kansspelautomaten en één of twee behendigheidsautomaten (in totaal dus voor maximaal 4 automaten). In de regel betreft het hier inrichtingen waarvoor een vergunning op grond van de Drank- en Horecawet voor het uitoefenen van een horecabedrijf (café) is verleend.
Laagdrempelige inrichtingen, zoals broodjeszaken, sportkantines en coffeeshops, kunnen uitsluitend een vergunning krijgen voor maximaal vier behendigheidsautomaten. Ook als deze inrichtingen beschikken over een vergunning ingevolge de Drank- en Horecawet blijven zij laagdrempelig. Een gebruiksvergunning voor kansspelautomaten is in dat geval dan ook uitgesloten. Als er voor de laagdrempelige inrichting geen vergunning op grond van de Drank- en Horecawet geldt, dan dient de aanvrager van een aanwezigheidsvergunning een kopie van de inschrijving bij het Bedrijfschap Horeca te overleggen. Zonder deze inschrijving kan geen vergunning worden verleend.

Centre Céramique houdt eindejaars-uitverkoop

Op vrijdag 26 november en zaterdag 27 november houdt het Centre Céramique weer zijn traditionele eindejaarsuitverkoop. Alle afgeschreven boeken gaan dan weg voor slechts EUR0,50 per stuk, de afgeschreven cd's kosten op deze dagen EUR1,- per stuk. De boekenmarkt is toegankelijk voor iedereen, lid of geen lid van de Stadsbibliotheek Maastricht. Kortom, de ideale gelegenheid om in deze dure dagen de boekenkast of het cd-rek op een goedkope manier gevuld te krijgen. Of om een goedkoop Sinterklaas- of kerstcadeau op de kop te tikken.

De boekenmarkt is geopend van:
10.30 tot 16.30 uur op vrijdag 26 november en
10.00 tot 14.30 uur op zaterdag 27 november .

Bekendmakingen 24 november 2004

Lees ook de openbare bekendmakingen van deze week. Daarin kunnen bekendmakingen staan die betrekking hebben op uw straat, uw wijk en op de hele stad.

> Bekendmakingen 24 november 2004