United Services Group

persbericht

United Services Group heeft geen claim ontvangen van Belastingdienst

Almere, 26 november 2004. United Services Group N.V. (USG) ziet de conclusies van een onderzoek op naleving van de Wet op de Identificatieplicht, dat branchebreed door de belastingdienst is uitgevoerd, met vertrouwen tegemoet. Dit onderzoek is in de loop van 2004 afgerond en heeft in ieder geval uitgewezen dat USG te goeder trouw heeft gehandeld. In dagblad De Telegraaf wordt vandaag gesproken over mogelijke fraude in de uitzendwereld, waarvan dus geen sprake is bij USG. Het niet herkennen van vervalste paspoorten kan de uitzendbranche en USG niet verweten worden. Onlangs heeft de Belastingdienst besloten de schoonmaakbranche dergelijke fouten niet aan te rekenen. Ook hebben diverse rechtbanken bevestigd dat werkgevers dit niet aangerekend kan worden. Waar een andere fout gemaakt wordt, zoals het ontbreken van een handtekening op een loonbelastingformulier, is natuurlijk ook geen sprake van fraude.
Verder zijn USG en de brancheorganisatie voor uitzendondernemingen ABU van mening dat de door de belastingdienst gehanteerde onderzoeksmethode ten minste discutabel is en hebben zij dit ook bij de belastingdienst aanhangig gemaakt. Een claim van de belastingdienst is tot dusverre niet door USG ontvangen.
Als gevolg van het ontbreken van informatie omtrent de definitieve uitkomsten, kan geen reële inschatting van de omvang van een eventuele verplichting terzake worden gedaan. Een voorziening is derhalve niet getroffen.
Al met al zien wij die uitkomsten met vertrouwen tegemoet.

Profiel United Services Group
United Services Group is als Europese dienstverlener actief in Nederland, België, Duitsland, Italië, Spanje en Portugal op het gebied van flexibele arbeid, opleidingen en customer care-services. De aandelen United Services Group staan genoteerd aan de Effectenbeurs Euronext Amsterdam. Vanuit een aantal zelfstandige werkmaatschappijen, waaronder Unique, Start, Secretary Plus en Technicum (uitzending & detachering), United Restart (loopbaaninterventie, reïntegratie en jobcoaching), United Capacity, United Technical Solutions (werving & selectie, detachering en projectmatige activiteiten voor vakspecialisten), Luzac College en InterCollege (opleidingen) en Telecom Direct en Call-IT (customer contact-centers), worden de diverse dienstverleningsvormen aangeboden.

De Executive Board
United Services Group N.V.

Voor nadere informatie:
De heer Leo W. Houwen Telefoon: +31 (0)36 529 95 07

Zoeksymbolen USG
Reuters UINT.AS
Bloomberg UNINA

Zie ook onze website: www.unitedservicesgroup.nl


1


---- --