1e persberichten van zondag 28 november 2004

Eindhoven 28-11-2004 - Berichten uit de regio

Deurne: Aanrijding met gewonde

Een 25-jarige Eindhovense automobilist is zaterdagmiddag omstreeks 17.30 uur, ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een autobus. Volgens getuigen reed het slachtoffer over de Helmondsingel in de richting Deurne. Door nog onbekende reden kwam de bestuurder op de linkerweghelft waarbij hij in botsing kwam met een hem tegemoetkomende autobus bestuurd door een 49-jarige inwoner van Helmond. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen zijn weg getakeld.

Helmond: Inbraak in een woning

Zaterdag tussen 10.00 uur en 19.50 uur is er ingebroken in een woning aan de Vlietstraat.

Men kwam de woning binnen door het forceren van een raam aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn een digitale camera, een duikhorloge, enkele kristallen beeldjes en een GSM, weggenomen.

Bergeijk: Inbraak in een woning

In een woning aan de Meester Pankenstraat is zaterdag tussen 17.00 uur en 20.00 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door vernieling van een raam aan de achterzijde.

Uit de woning zijn een fototoestel, wat klein geld en een trouwring weggenomen.

Asten: Aanhouding drugsdealer

Zaterdagavond om 21.15 uur is op de Kerkstraat een 18-jarige inwoner van Nederweert aangehouden. Bij controle bleek dat de verdachte in het bezit was van 93 XTC pillen en drie cachetjes speed. De verdachte is voor onderzoek inverzekering gesteld. De drugs zijn inbeslaggenomen.

Eindhoven: Verboden wapenbezit

Een 23-jarige automobilist uit Eindhoven is zondagmorgen om 00.30 uur op de Kerkstraat aangehouden. Bij controle bleek dat de man in het bezit was van een paintball pistool. De man kreeg een proces-verbaal. Het wapen is inbeslaggenomen.

Asten: Aanhouding na mishandeling

Op de Kerkstraat is zondagmorgen om 00.40 uur een 23-jarige inwoner van Maarheeze aangehouden. De man wordt ervan verdacht, kort ervoor in een horecagelegenheid een 32-jarige inwoner van Asten, zonder enige reden meerdere malen met gebalde vuist in het gezicht te hebben geslagen. De verdachte werd door beveiligingspersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij is voor onderzoek ingesloten. Het slachtoffer heeft zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen laten behandelen.

Geldrop: Aanhouding na poging mishandeling

Een 43-jarige inwoner van Geldrop is zondagmorgen om 01.15 uur in zijn woning aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een poging tot mishandeling van zijn vrouw te hebben gepleegd. Toen het slachtoffer hierop de politie belde werd de man agressief. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling vriendin

Op de Tilburgseweg West is zaterdagavond om 23.58 uur een 29-jarige Helmonder aangehouden. De man had kort ervoor bij een woordenwisseling zijn 25-jarige vriendin met gebalde vuist in het gezicht en op haar rug geslagen en een ruit vernield. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na autodiefstal

Zondagmorgen om 00.43 uur is op de Felix Timmermanslaan een 33-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De politie zag de man, in een als gestolen gesignaleerd staande auto, rijden op de Emmasingel. Na een wilde achtervolging kon de verdachte op de Felix Timmermanslaan worden aangehouden. De bestuurder was onder invloed maar weigerde elke medewerking aan een onderzoek. De man is overgebracht naar het bureau en voor onderzoek inverzekering gesteld. De auto was eerder op de avond vanaf de Sliffertsestraat weggenomen.

Helmond: Inbreker op heterdaad aangehouden

In een bouwkeet aan het Sassenplein is zondagmorgen om 01.10 uur een 34-jarige Helmonder aangehouden. Een beveiligingsmedewerker had gezien dat er iemand aan het inbreken was en de politie gebeld. Bij zijn aanhouding was de verdachte in het bezit van een autoradio die mogelijk van diefstal afkomstig is. Hij is voor onderzoek ingesloten. De radio is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling

Een 30-jarige inwoner van Eindhoven is zondagmorgen om 01.21 uur op het Hugo de Grootplein aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder op de avond zijn 28-jarige vrouw ernstig te hebben mishandeld. Hij had haar geschopt, geslagen en geknepen. De verdachte is voor onderzoek inverzekering gesteld.

Helmond: Aanhouding na belediging politiemensen

Op de Noord Koninginnewal is zondagmorgen om 03.40 uur een 25-jarige Helmonder aangehouden. De man had zonder enige reden de politie uitgescholden en beledigd. De verdacht is overgebracht naar het bureau en ingesloten.