Politie Zuid-Holland-Zuid

28/11 Weekend Hoeksche Waard

28-11-2004 - Nieuwsberichten District III

ACTIE TEGEN VERNIELINGEN
OUD-BEIJERLAND De politie heeft zaterdagnacht 27 november met 10 mensen opvallend en onopvallend gecontroleerd tijdens een actie gericht op het voorkomen van vernielingen en het aanpakken van veroorzakers te Oud-Beijerland. Daarbij zijn een aantal personen op heterdaad betrapt. Een 17- en een 18-jarige jongen uit Oud-Beijerland werden aangehouden voor diefstal uit een schuurtje aan de Zinkweg nadat zij betrapt werden door de bewoners, die hen achtervolgden en de agenten op de fiets konden waarschuwen. Zij hadden gereedschap gestolen. Een 18-jarige jongeman uit dezelfde woonplaats werd op de Admiraal de Ruyterstraat aangehouden voor vernieling van planten. Een 18-jarige Beijerlander werd aangehouden voor baldadigheid aan de Nobelstraat waar hij met bierblikjes smeet. Een 23-jarige Beijerlander voldeed op de West-Voorstraat niet aan een vordering tot verwijdering als gevolg van de APV. Hij hinderde de agenten bij het aanspreken van een groep jongeren. Er werden vijf bekeuringen uitgedeeld voor wildplassen.

HUISELIJK GEWELD NA PARTYDRUG
OUD-BEIJERLAND Zaterdagnacht werd de politie verzocht om te komen naar een woning aan de Witte de Withstraat te Oud-Beijerland. Een 35-jarige man uit Nijkerk wilde de woning niet meer verlaten, ondanks dat de eigenaresse, een 33-jarige Beijerse, daarom verzocht had. Het ging om haar vriend, die na 7 buisjes partydrugs te hebben geslikt, agressief was en haar o.a. bij de keel greep. Er wordt aangifte gedaan wegens huiselijk geweld. De man is aangehouden en in verzekering gesteld. Hij was niet aanspreekbaar.

VECHTPARTIJ
KLAASWAAL Op zaterdagmiddag ging de politie naar een melding van een vechtpartij tijdens de voetbalwedstrijd Klaaswaal Piershil. Daar bleek dat de grensrechter een stomp en een trap tegen zijn achterhoofd had gekregen tijdens die vechtpartij tussen de beide teams. Volgens getuigen zou de keeper van de plaatselijke club, een 18-jarige Oud-Beijerlander, de aanstichter zijn geweest. Hij werd op verdenking van openlijke geweldpleging aangehouden en in verzekering gesteld. De wedstrijd werd na 45 minuten gestaakt door de scheidsrechter. Twee spelers van Piershil zijn voor lichte verwondingen naar de huisarts gegaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

VERNIELING
OUD-BEIJERLAND Twee dertien-jarige jongens uit Puttershoek zijn zondagmiddag 28 november aangehouden aan de Sportlaan te Oud-Beijerland omdat zij een reclamebord hadden vernield.