TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 23-11-2004

Televisie
POSTCODE LOTERIJ MILJOENENJACHT
Uitzending vanaf zondag 28 november
Nederland 2 - 21.00 uur

HELE STRAAT FINALIST KAN VIJF MILJOEN EURO WINNEN

Op zondag 28 november start Linda de Mol met een nieuwe serie POSTCODE LOTERIJ MILJOENENJACHT waarin zij opnieuw kandidaten meeneemt naar de spectaculaire Gouden Koffer Finale, waar uiteindelijk één finalist maar liefst vijf miljoen euro kan winnen! Niet alleen in de studio, ook de kijker thuis kan actief meespelen met de Grote Gouden Koffer Finale!

Winston Gerschtanowitz zal een thuiswinnaar- die dezelfde kofferkeuze heeft gemaakt als de finalist in de studio - verrassen met hetzelfde bedrag als de finalist in de studio wint. Nieuw onderdeel in dit programma is dat er nog meer winnaars zijn dan in het vorige seizoen. Alle deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op dezelfde postcode als de studiofinalist mogen het bedrag dat de winnaar wint onder elkaar verdelen. En dat bedrag kan dus vijf miljoen euro zijn! Kortom, de winnaar van POSTCODE LOTERIJ MILJOENENJACHT zorgt voor een prijzenregen bij zowel zijn of haar eigen buren, als bij een nietsvermoedende kijker thuis.

Daarnaast is er natuurlijk weer elke week aandacht voor de uitreiking van de Postcode Straatprijs en de goede doelen van de Postcode Loterij.

Al vanaf de eerste uitzending van POSTCODE LOTERIJ MILJOENENJACHT in november 2000 sneuvelt record na record. In de allereerste aflevering werd door een kandidaat één miljoen gulden gewonnen, het hoogste bedrag ooit op tv gewonnen. In de tweede reeks werd tien miljoen gulden gewonnen. Een geldbedrag dat tot nu toe niet is overtroffen.

Afgelopen seizoen was het programma drie weken achter elkaar het bestbekeken tv-programma op de Nederlandse televisie. Gemiddeld stemden ruim twee miljoen mensen af op dit populaire programma.