Ingezonden persbericht

Betrokkenheid bij besluitvorming Openbaar Ministerie

De Aktiegroep Burgerbelangen te Breda vraagt minister van Justitie om opheldering

BREDA, 20041129 -- De Aktiegroep Burgerbelangen heeft minister Donner van Justitie om opheldering gevraagd m.b.t. het zwaarwegend besluit van het Openbaar Ministerie -het herkenbaar in beeld brengen van verdachte Mohammed B.- vanavond in Opsporing Verzocht.


In een 2-tal telefoongesprekken met de hoogste baas van het Directoraat-Generaal Rechtshandhaving, mr. Maijer en mr. A, Jansen, in het Ministerie van Justitie, heeft laatstgenoemde ondergetekende verzocht de desbetreffende vragen voor Minister Donner schriftelijk in te dienen, omdat het niet mogelijk was vandaag nog een antwoord te geven.

De vragen luiden als volgt:

Bent U (de minister) bij het zwaarwegend besluit van het Openbaar Ministerie -het herkenbaar in beeld brengen van verdachte Mohammed B. vanavond in Opsporing Verzocht- betrokken geweest?

Heeft U daarbij het risico ingeschat, dat bij de gerechtelijke procedure tegen Mohammed B. van de zijde van zijn advocaat (-en) een beroep wordt gedaan op onrechtmatige bewijsgang, dan wel een mogelijke beinvloeding van de rechter voor het proces plaatsvindt? (i.v.m wraking)



Ingezonden persbericht